Slovenija
218 ogledov

V živo prenašali usmrtitev

Kitajska usmrtitev PrtScr You tube
Na Kitajskem so usmrtili štiri tujce, ki so bili obsojeni na smrtno kazen za umor 13 ribičev na reki Mekong. Celoten postopek je v živo prenašala kitajska televizija CCTV.

Med obsojenimi je bil tudi Naw Kham iz Mjanmara, ki naj bi bil eden izmed največjih preprodajalcev droge v zlatem trikotniku Tajske, Laosa in Mjanmara.

Kham je bil skupaj Hsang Khamom, Yi Alijem in Zha Xikajem, obtožen umora 13 ribičev, ki so jih oktobra 2011 našli mrtve na dveh kitajskih tovornih ladjah na tajskem delu reke Mekong. Aretirali so jih lansko leto v Mjanmaru in jih kasneje pripeljali na Kitajsko, saj je ta zahtevala sojenje na svojih tleh. Napad se je namreč zgodil na njenih dveh ladjah.

Spremljale so jih kamere

Njihovo poslednjo pot iz zapora do usmrtitve so spremljale tudi kamere televizijske hiše CCTV. Kitajska javnost je takšno dejanje obsodila.

"Pogrešam mamo"

Še pred tem pa so na isti televiziji predvajali tudi intervju Khama, ki je med drugim dejal, da pogreša svojo mamo. "Nisem dobro spal zadnje dni. Pogrešam mamo. Zelo me boli, ker ne morem biti s svojimi otroki. Moja mama ne ve, da sem zaprt. Bojim se, da te novice ne bo dobro prenesla."

Komentarjev 1
  • rogg 12:26 02.marec 2013.

    Kitajci imajo to vse poštimano, pri njih ni milosti. Všeč mi je!