Slovenija
1462 ogledov

Valicon: Zmagovalka volitev bo SDS+SLS, obeta se ji še tretji mandat

razno 13.02.14. evropski parlament, Members of the European Parliament take part razno 13.02.14. evropski parlament, Members of the European Parliament take part
Razlike so minimalne.

Lista SDS+SLS bo zmagovalka nedeljskih volitev poslancev v Evropski parlament, kaže zadnja raziskava Valicona, objavljena danes popoldne.
Na drugem in tretjem mestu je razlika med LMŠ in SD premajhna, da bi lahko napovedali vrstni red.

SDS+SLS še tretji mandat?

 | Avtor:

Če se bodo volitve razpletle v skladu z zgornjo napovedjo, bo lista SDS+SLS zagotovo osvojila dva sedeža, LMŠ in SD pa po enega. Od tu naprej je končni razplet že manj gotov. Najbolj verjeten razplet je tisti, po katerem bodo po en sedež osvojili NSi, Levica ter DeSUS, zadnji pa bi pripadel zmagovalki volitev SDS+SLS, analizirajo pri Valiconu.

V igri ostajajo SAB, SNS ter SMC

Tak razplet se sicer lahko hitro spremeni, saj so razlike na pragu majhne. Možno je tudi, da drugi sedež osvojita LMŠ in/ali SD, odvisno od njunega medsebojnega boja in uspeha stranke DeSUS. Z vidika najširšega potenciala pa v igri ostajajo tudi SAB, SNS ter SMC, a je verjetnost za tak razplet nižja. Ostale stranke so brez možnosti za osvojitev vsaj enega poslanskega sedeža.

Boljša volilna udeležba

Pri Valiconu pričakujejo, da bo volilna udeležba okoli 31 odstotkov, kar je precej več kot na volitvah pred petimi leti, ko je bila volilna udeležba manj kot 25 odstotkov. 
Predčasnega glasovanja pred nedeljskimi evropskimi volitvami se je v treh dneh udeležilo 31.357 volivcev oziroma 1,84 odstotka volilnih upravičencev. Na tokratnih volitvah je glas predčasno oddalo skoraj 70 odstotkov več volivcev kot pred petimi leti, kar na Državni volilni komisiji ocenjujejo kot dober obet za končno volilno udeležbo.

Komentarjev 9
  • selmanovicelvedina 20:20 24.maj 2019.

    Za zanesljivo in brez tveganja posojiilo. JAZ SEM PRIPRAVLJENA DODELITI FINANCNA POSOJIILA VSEM TISTIM, KI IMAJO SREDSTVA ZA PORAVNAVO DOLGOV. Pridruži se mi po pošti: plavec.joz@gmail.com / WhatsApp: +33758119861

  • marsal 20:17 24.maj 2019.

    To , da se na veliko razglaša zmago SDS in SLS je samo podla strategija levih strank ! Češ volilec si misli : oni bodo zmagali , zato bomo volili nasprotne ! Stara strategija , ki pa še vedno deluje pri raji !

  • mph 19:31 24.maj 2019.

    Ne glede komu napovedujejo zmago, bi morala biti v ustavi prepoved vseh anket PRED dejanskimi volitvami.