Slovenija
1226 ogledov

Vam je padel telefon v vodo? To morate storiti

Mobitel pod vodo Profimedias
Najbolj znana metoda, kako rešit telefon "pred utopitvijo je, da odstranite baterije in sim kartico, ga osušite in ga čez noč postavite v nekuhan bel riž in zaprete v neprodušno posodo. Obstaja pa še drugi način za rešitev telefona, brez riža. Metoda naj bi bila še bolj učinkovita.

Danes so na trgu že vodoodporni telefoni. Večina pa je še vedno takih, ki so občutljivi na vodo. Kot smo na kratko opisali zgoraj, lahko telefon rešite s pomočjo riža, še bolj pa naj bi bila učinkovita metoda reševanja s pomočjo peska za mačje stranišče. Sami je nismo preizkusili.


Na spletu so se pojavili različni nasveti, kako rešiti telefon, ki je padel v vodo, bodisi v straniščno školjko, bodisi v morje.

Med številni nasveti, smo zasledili tudi rešitev s pomočjo peska za mačje stranišče. Ta je narejen tako, da kar najbolje vpija mačji urin, zato nase vleče vlago bolje, kot riž.

Ne oklevajte

Kaj narediti, ko polijete telefon, ali pa vam ta pade v vodo. Ne oklevajte in ga čim prej postavite na suho. Odstranite baterijo telefona in SIM kartico. Nato ga temeljito in nežno obrišite s krpico in ga posušite s sušilcem, če imate uporabite možnost hladnega sušenja. Zatem ga postavite v posodo z mačjim peskom ter ga v celoti prekrijte. Mirovati ga pustite dva dni. To je čas, ko naj bi pesek izvlekel vso vlago iz sistema.

Če nimate mačke in s tem mačjega peska, lahko v posodo natresete tudi silikonski gel. Te ponavadi dodajajo v nove torbice ali čevlje. Tudi tak gel je lahko zelo uporaben.

Komentarjev 1
  • allstarr111 17:24 24.julij 2016.

    niti riž niti pesek ne pomaga, pomaga samo takoj vzet baterijo ven in če je padel v morsko vodo ali bil polit s kako pijačo, kava, vino, cola ipd, čimprej sprat pod vodo ali najboljše namočit zta nekaj časa v ...prikaži več destilirano vodo. POtem pa samo na servis in v supersonično kopel da se spuca pa ne bo nobenga problema. Ta riž in pesek ti bo v dveh dneh naredil ravno nasprotno oz dal bo čas da zadeva oksidira in ko je enkrat oksidirano pod IC-ji ni boga da ga reši, razen menjava kr nekaj čipovja in elementov, kar pa stane in ni veliko al pa mogoče sta dva mojstra pri nas ki bi to bila sposobna izvest.