Slovenija
61 ogledov

Vandali izpulili deske

Čukov bajer, kopališče Iztok Golob
Čukov bajer. Lastniki zemljišča brez pravic. Kršitve strogega odloka pogoste, nadzora pa ni.

Na Čukovem bajerju so neznanci pred kratkim pošteno zdelali pomol, ki so ga z lastnim trudom in sredstvi obnovili ljubitelji priljubljenega naravnega kopališča.

Zemljišče in bajer sta v lasti družine Zabret, ki pa kritike glede urejenosti bajerja zavrača, saj ga sploh ne more upravljati. Razlog je odlok o varovanju območja, zaradi katerega Zabretovi nimajo nobenih pristojnosti, prav tako pa ne morejo uresničiti dolgoletnih načrtov, da bi ga preuredili v športnorekreacijski center. “Poškodba pomola je huligansko dejanje,” je dejal Jože Zabret in dodal, da so kršitve strogega odloka, ki dejavnosti na območju bajerja precej omejuje, pogoste, nadzora pa praktično ni.

V pripravi nov odlok

Se pa premika, pravi Metod Zabret in dodaja, da so v pripravi spremembe odloka, ki naj bi jih vlada potrdila do konca leta. Te bodo omogočile spremembo občinskih prostorskih načrtov v delu, ki zadeva oblikovanje centra. Idejna zasnova med drugim predvideva sanitarije, gostinski objekt, igrala pa tudi razgledni stolp; uresničila bi se lahko v nekaj 
letih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.