Slovenija
326 ogledov

Varnostnik razkril plačo

Varnostnik je svoje besede podkrepil s plačilnimi listami in in napotilom na del Žurnal24 main
Varnostniki. Jezni in nezadovoljni s plačami, ki so komaj za preživetje.

“Za delovno mesto varnostnika imam uradno odločbo delodajalca, da je moja plača par evrov več kot 500 evrov in to bruto, kar znese neto precej manj, kot pa pravi direktor našega podjetja,” je zbral pogum in nam razkril eden od zaposlenih v podjetju Varnost Maribor (njegovo ime in priimek hranimo v uredništvu).

Varnost posluje uspešno

Skupina Varnost Maribor je lani ustvarila skoraj 660 tisoč evrov čistega dobička, kar je razvidno iz njihovega letnega poročila. Podrobnejše informacije o stanju na področju varovanja so nam obljubili in bodo objavljene prihodnjo soboto.

Pred kratkim je namreč Marjan Pišek, predsednik upravnega odbora tega podjetja za Žurnal povedal, da pri njih noben varnostnik brez vseh dodatkov ne zasluži manj kot 500 evrov neto. “Lažnivec,” je kratko komentiral varnostnik, svoje besede pa podkrepil s plačilnimi listami in napotilom na delovno mesto varnostnika.

Kreditno nesposoben
Varnostnik, ki je redno zaposlen za poln delovni čas pri Varnosti Maribor, še kredita na banki ne dobi, ker je kreditno nesposoben. “Na banki so se mi skoraj smejali. Zelo ponižujoče je, da si zaposlen, a s plačo ne moreš preživeti.”

Iz ene njegove plačilne liste je razvidno, da je za skoraj 200 ur dela z vsemi dodatki, malico in prevozom na delo prejel okrog 660 evrov, iz druge pa za 170 opravljenih ur komaj nekaj čez 600 evrov neto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.