Slovenija
61 ogledov

Varuška za pet evrov

"Naš interes ni tržni, pač pa zagotovitev varstva za otroke tudi v piranski obči Žurnal24 main
Letos počitniško varstvo v vseh treh obalnih občinah. Številna letovanja.

“Že lani so starši izrazili željo, da bi počitniško varstvo organizirali tudi v Piranu. Letos smo prisluhnili njihovi pobudi, saj imamo tako prostor kot kadre, možnost prehrane pa so nam omogočili v piranskem vrtcu,” pravi Patricija Lovišček, vodja Epicentra Piran, kjer bodo v varstvo sprejeli do 20 otrok na skupino. V izolski občini bodo za varstvo poskrbeli v Društvu prijateljev mladine Izola. “Pričakujemo od 20 do 30 otrok,” pravi Bojan Dobnik. Napoveduje tudi dobrodelno dražbo umetnin za društvo, ki bodo 15. julija razstavljene na izolskih ulicah, avgusta pa družinske igre.

Sprejeli bodo vse
“Sprejeli bomo vse prijavljene otroke,” zagotavljajo na Osnovni šoli Koper, kjer bo potekalo počitniško varstvo za vse otroke iz Mestne občine Koper in druge. “Otroci bodo pri nas lahko varno, kakovostno, sproščeno in koristno preživljali svoj prosti čas,” obljubljajo. Medobčinsko društvo prijateljev mladine za Goriško bo ob večjem zanimanju varstvo organiziralo ne le v Novi Gorici, temveč tudi na Dobrovem, v Desklah, Šempetru in Biljah.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Letovanja za od 105 evrov

V ponudbi društev prijateljev mladine so tudi številna letovanja. Koprsko jih bo organiziralo na Rogli, v Zambratiji in Radencih ob Kolpi, izolsko v Rakitni, novogoriško na Debelem rtiču, v Puntiželi, Zambratiji, Poreču in na Malem Lošinju, v Kranjski Gori pa brezplačno. Epicenter Piran za simboličnih 15 evrov mladinski tabor organizira na Mežakli.

33 evrov stane šesturni tečaj plavanja za člane, 50 evrov pa za nečlane Plavalnega kluba Biser Piran.

Jadranje in plavanje
Jadralska sekcija Športnega društva Piran celo poletje v več terminih pripravlja šolo jadranja za otroke, stare od šest do 15 let. Šola, ki jo vodi priznani trener Milan Morgan, poteka v skupinah po največ 12 tečajnikov, šest dni od 10. do 16 ure. Vpisnina znaša 126 evrov. Plavalni klub Biser Piran pa v odprtem bazenu Metropola pripravlja plavalne tečaje, ki trajajo skupno dva tedna – trikrat na teden po eno uro. V skupini neplavalcev je lahko največ šest, v skupini plavalcev pa osem otrok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.