Slovenija
37 ogledov

Vaskrsić naj bi hišo popolnoma uničil

Deložacija družine Vaskrsić Saša Despot
Novi lastnik stanovanjske hiše, iz katere je bila pred enim mesecem prisilno izseljena družina Vaskrsić, je Zorana Vaskrsića prijavil policiji zaradi poškodovanja notranjosti hiše.

Matjaž Lazar, novi lastnik, ki je hišo zavaroval še pred deložacijo Vaskrsićevih, pravi, da je "notranjost objekta praktično popolnoma uničena", poroča današnje Delo. Ocenil je, da se v hišo zaradi poškodovane notranjosti ni mogoče vseliti brez temeljite obnove. Požagana je namreč centralna kurjava, odstranjeni so radiatorji, prerezane električne instalacije, poškodovane ploščice in okenske police ter med drugim tudi umivalnik in stene, je povedal.

Potrdil zaslišanje

Vaskrsić je potrdil, da je bil v ponedeljek zaslišan na litijski policijski postaji zaradi kaznivega dejanja, ki ga, kakor pravi, ni storil. "Po navodilih odvetnice sem iz hiše odnesel samo tisto, kar je bila moja last. Ničesar nismo poškodovali," je dejal. Proti Lazarju je zato že napovedal tožbo, poroča Delo.

Vaskrsiću v bran se je že postavil Irfan Bečirović, član gibanja 15o, ki so 16. marca protestirali zaradi deložacije družine. Po njegovih besedah Vaskrsić ni mogel poškodovati hiše, saj so bila vhodna vrata hiše takoj po vstopu in ogledu prostorov sodnega izvršitelja zapečatena.

Na Policijski upravi Ljubljana so sicer potrdili, da vodijo predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, ki se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do dveh let, še poroča časnik.

Komentarjev 24
  • Žurnalček 16:06 22.april 2012.

    Pri meni bi delal plin in to takrat , ko bi se on vselil v hišo! Ni šanse , da ne bi tekla po Litiji kri !

  • allstarr111 15:04 18.april 2012.

    Če je Vaskrsić v hiši obnovil recimo elektriko, vodo, centralno,. potem ne vidim razloga zakaj vsega tega nebi mogel vzeti ven. In kakor sem zastopil da mu je ODvetnica svetovala da lahko iz hiše vzame vse kar je njegovega je ...prikaži več to to. Če je napeljal novo centralno in menjal radiatorje potem jih lahko tudi odšravfa dol, enako bi bilo če bi obnovil grušt al pa fasado. Jest bi na njegovem mestu naredi enako ali še huje, pa me ne zanima al je kaj ali nič dolžen ipd. na živce mi gredo ljudje tipa LAZAR ki se hočejo okoristiti, sploh pa če pogledaš prodajno ceno za katero jo je kupil, tko da škoda ker mi odnesel dobesedno vsega kar bi lahko.

  • Peter Košir 07:25 18.april 2012.

    OSLI PUSTITE SIROMAKE NA MIRU, PA POJDITE PRAVE LOPOVE LOVITI, TISTE KI SE SPREHAJAJO NAOKOLI!