Slovenija
42 ogledov

Več bo za javna dela

andrej vizjak Boštjan Tacol
Varčevanje. Študentom uspelo izpogajati, da bodo brez subvencije za hrano le en mesec. Drugi rezi ostajajo.

Število brezposelnih se lahko do konca leta poveča za največ devet tisoč. Če bi bil priliv na zavod za zaposlovanje višji, pa bi ministrstvu za delo že začelo zmanjkovati sredstev za nadomestila za brezposelne, je razumeti ministra Andreja Vizjaka.

Milijoni za zaposlovanje

Rebalans proračuna prinaša več denarja za javna dela (25 milijonov evrov, prej 18,7 milijona), znova bodo na voljo subvencije za samozaposlitve (14 milijonov evrov), šest milijonov je predvidenih za ukrep "zaposli me" in 2,6 milijona za "prvi izziv", ki bo namenjen mladim, starim do 30 let, da bi lažje našli prvo službo.

Varčevalni ukrepi, vključeni v poseben zakon, ki ga bo vlada potrjevala danes, ostajajo enaki. Nadomestila za brezposelne bodo tako znižana na 70 in 60 odstotkov, prejemati jih bo mogoče največ 18 mesecev, nižja pa bodo tudi starševska nadomestila in dodatek za rekreacijo.

Dražje bo tudi študentsko delo (lahko da že maja, če bo posebni zakon že veljal) – koncesija se bo s 14 dvignila na 25 odstotkov, je potrdil Vizjak. Popustili so le pri študentski prehrani. Subvencij ne bo le en mesec (med 15. julijem in 15. avgustom) in ne dva meseca, a na bone ne bo mogoče jesti po 20. uri.

Komentarjev 1
  • nina 12:29 13.april 2012.

    še naprej se bo kradlo za njih smo samo novodobni sužnji samo lepše se sliši zgodovina se ponavlja na žalost ve se kdo se je danes oglasil pedofil Vatikanski ne bo še nehal delati zdrah tudi za njega obstaja palca z dvema koncema.