Slovenija
21 ogledov

Več denarja in muzike

Obnove ter dozidave šole in vrtca se je lotilo Gradišče, zdaj delo nadaljuje Kos Žurnal24 main
Dozidava in obnova šole. Zaradi propadlega gradbinca in spremenjenih projektov zamuda.

Raka. “V ponedeljek so se šolarji, ki so gostovali po različnih stavbah v kraju, vrnili v obnovljeno in dograjeno osnovno šolo," je dejal Andrej Sluga, vodja oddelka za družbene dejavnosti na Občini Krško. Gradnja bi morala biti končana že septembra, a se je zaradi težav s cerkniškim gradbincem Gradišče, ki je šel medtem v stečaj, ter tudi zaradi spremenjenega in dopolnjenega načrta obnove oziroma dozidave zavlekla za slabega pol leta.

4,2 milijona evrov naj bi stala celotna investicija.

Dodatni del do junija
Vrtec je bil zgrajen že lani, v ponedeljek so dobili gradbeno dovoljenje za šolski del, do junija pa naj bi zgradili še drugi del investicije, ki prvotno ni bil predviden. “Gre za telovadnico, zdravstveno postajo in dodatni učilnici nad njo,” je povedal Sluga in dodal, da so se potrebe in želje po tem pokazale med gradnjo. “Tudi v šolskem delu se je pojavila vrsta novih, kakovostnejših rešitev, kot so bile sprva predvidene, med drugim smo vključili prezračevanje. To je živa zadeva, uporabniki so prihajali z novimi pobudami in idejami, mi pa smo jim prisluhnili,” je razložil.

Delajo obračune

Zdaj smo v fazi končnih obračunov, in dokler ti ne bodo znani, ne bomo začeli graditi dodatnega dela,” je še povedal Sluga. Za investicijo je bilo prvotno predvidenega 3,2 milijona evrov, izboljšave in dodatni del pa bodo znesek povišali za milijon; 20 odstotkov bo prispevalo ministrstvo. Sama menjava gradbinca – po stečaju Gradišča delo nadaljuje Kostak, ki je bil prej podizvajalec – gradnje ne bo podražila, Sluga pa je priznal, da imajo zato nemalo “papirnatih” zapletov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.