Slovenija
25 ogledov

Več hišnih preiskav po Sloveniji

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Policija izvedla 13 hišnih preiskav s področja gospodarske kriminalitete na območju Celja, Kranja in Ljubljane. Operacijo vodijo ljubljanski kriminalisti.

"Lahko vam potrdim, da preiskava poteka in da gre za preiskovanje kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete," je povedal Sebastjan Juhant, tiskovni predstavnik Policijske uprave Ljubljana.

Predkazenski postopek je bil po Juhantovih besedah uveden zoper več oseb, osumljenih, da so zlorabile položaj na škodo podjetja iz okolice Ljubljane.

"V zvezi s tem je na podlagi odredbe sodišča potekalo 13 hišnih preiskav na območju Slovenije, kjer so bili zaseženi predmeti, pomembni za predkazenski postopek," je pojasnil in dodal, da o zbranih dokazih obveščajo tožilstvo.

Neuradno smo izvedeli, da je hišna preiskava potekala v kranjskem podjetju Iskra ISD. Kriminalisti naj bi bili po naših informacijah tudi na domu direktorja podjetja Jureta Tepine. Za dodatne informacije smo poklicali tudi v podjetje, vendar se na telefon nihče ni oglašal.

Po poročanju Radia Slovenija naj bi preiskava potekala tudi v podjetju Svilanit v Kamniku.

Kranj, Celje in Ljubljana
Tiskovni predstavnik PU Kranj Leon Keder je potrdil, da so bili preiskovalci na območju njihove policijske uprave. Po poročanju STA je preiskava iz neuradnih, a zanesljivih primerov potekala še na območju celjske in ljubljanske policijske uprave. Hišne preiskave naj bi od jutra vodili tako pri fizičnih kot pravnih osebah.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.