Slovenija
16 ogledov

Več je dovolilnic kot otrok

(Foto: Iztok Golob) Žurnal24 main
Kranj. Sprehajalna cona ob dveh vrtcih pod stalnim pritiskom pločevine.

Sprehajalna cona. Revizijo dovolilnic za dostop do vrtcev Mojca in Najdihojca, predlaga svetnik Beno Fekonja. Nahajata se znotraj sprehajalne cone na Planini 1 v Kranju, vstop z vozili je omejen, Fekonjo pa skrbi stalen pritisk pločevine in povečanje prometa.

Zakaj dovolilnice

Dovolilnice so namenjene staršem otrok, ki do obeh vrtcev potrebujejo prevoz. Po podatkih občine jih je bilo izdanih nekaj več kot 500, poudarjajo pa, da za pravično razdelitev skrbijo Kranjski vrtci.

12 tisoč evrov znaša škoda na potopnem stebričku in kameri.

Nekateri je ne potrebujejo
Direktorica Irena Pavc ocenjuje, da vrtca skupaj obiskuje 470 otrok, pri čemer se tudi njej število dovolilnic zdi navidez veliko, še posebno, ker jih nekateri starši sploh ne potrebujejo. Je pa po drugi strani ugotovila, da imajo nekatere družine, zaradi lažje organizacije dovozov in odvozov otrok tudi po dve. Analizo stanja, ki jo predlaga Fekonja, podpira.

Pogoste poškodbe
Fekonja meni, da v sprehajalno cono pritiskajo predvsem okoliški prebivalci. Soseska se namreč spopada s hudim pomanjkanjem parkirnih prostorov, sprehajalna cona pa je bila že v preteklosti natrpana s pločevino. Da je pritisk še vedno velik, dokazujejo pogoste poškodbe na sistemu. “Očitno nekomu ni všeč, da potopni stebriček deluje,” komentira občina, Svetnik Fekonja pa meni, da bi morali problem reševati tudi z dodatnimi parkirišči za prebivalce.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.