Slovenija
26 ogledov

Več jih pride, kot gre

 Starši so vpisali več kot 4.300 otrok, starih do treh let, in skoraj 700 starej Žurnal24 main
Vpis. V vrtec vpisanih pet tisoč otrok. To je pol več, kot jih gre v šolo.

Ljubljana. Starši so v javne vrtce v Mestni občini Ljubljani (MOL) za naslednje šolsko leto vpisali 5.041 otrok, od tega 4.345 otrok prvega starostnega razreda (do treh let) in 696 starejših otrok. Koliko bo prostih mest, še ni znano, verjetno pa okoli 2.500; toliko šestletnih otrok naj bi se namreč vpisalo v šolo.

Iz MOL jih je 3.310
Med vpisanimi otroki do treh let jih je 2.937 iz MOL, 1.130 iz drugih občin in 278 tujcev, med starejšimi otroki pa 373 iz MOL, 268 iz drugih občin in 55 tujcev. Koliko jih izpolnjuje vse pogoje, tudi stalnost bivanja v MOL, bo znano v drugi polovici aprila, ko bodo komisije za sprejem otrok v vrtce prejele preverjene podatke iz centralnega registra prebivalstva, napoveduje Marija Fabčič, načelnica Oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL.

Komisije za sprejem otrok v vrtce bodo sicer zasedale ta ali naslednji teden, do takrat pa bodo vrtci pripravili strukturo oddelkov za novo šolsko leto, s čimer naj bi omogočili sprejem največjega možnega števila otrok, pravi Fabčičeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.