Slovenija
17 ogledov

Več kot pol za investicije

Ptujski župan je prepričan, da bo proračun sprejet do 24. januarja. (Foto: Nino Žurnal24 main
Prvo branje. Ptujčani naj bi imeli do 24. januarja potrjen proraču
Koncesionarja še ni
Za ceste občutno manj. 
Za vzdrževanje in gradnjo občinskih cest je predvidenih 900 tisoč evrov manj, čeprav jih je kar nekaj v zelo slabem stanju. “Nismo še izbrali koncesionarja, zato smo tudi načrtovali manj sredstev, saj ne vemo, koliko nas bo to stalo. Takoj ko bo izbran, bomo, če bo 1,3 milijona evrov premalo, šli v rebalans proračuna,” je pojasnil Čelan. Koncesionar naj bi bil izbran v prvi polovici prihodnjega leta.

Mestni svetniki ptujske občine so včeraj prvič obravnavali predlagan proračun za prihodnje leto. Občina naj bi po prvem predlogu upravljala 45 milijonov evrov težak žakelj, v katerem kar 24 milijonov predstavljajo investicije.

Čas za proučevanje
“Kot sem pričakoval, so svetniki potrdili, da se do 31. decembra proračun pregleda. V prvih desetih dneh januarja pričakujem pisne predloge, pripombe in morebitne spremembe. Računam, da bomo imeli do 24. januarja proračun za prihodnje leto sprejet,” je povedal ptujski župan Štefan Čelan.

Več za vrtce in socialo
Med postavkami, ki se nameravajo povišati v tem letu, je varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, nekaj več denarja je namenjenega za vrtce, glede na socialno stisko pa so povečali tudi postavko izvajanja socialnega varstva v občini. Med investicijami velik del predstavljajo urejanje podtalnice ter investicije v osnovne šole, vrtce in kulturne dvorane.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.