Slovenija
18 ogledov

Več kot veselica

Obiskovalci bodo pili odlična vina, so na včerajšnji novinarski konferenci zatrd Žurnal24 main
Vinska vigred. Tri dni, trije trgi v starem jedru.

Vesela sem, da Vinska vigred bo in da nam jo je uspelo kljub krizi obdržati na tradicionalni ravni,” pravi Renata Brunskole, metliška županja. Prihodnji konec tedna bo v Metliki potekala 28. tradicionalna Vinska vigred v Beli krajini, kateri so dodali nekaj novih vsebin, sicer pa bodo tako kot prejšnja leta potekali različni kulturni in športni dogodki ter tudi dogodki za najmlajše.

Za večje zanimanje
Letos bo na vigredi prvič borza vin, na katero bodo povabili čim širši krog gostincev in jih tako poskušali spodbuditi ki večjemu zanimanju za najboljša vina. “Vinogradniki opažamo, da nagrade z ocenjevanj niso tako unovčene, kot bi lahko bile,” je vzrok za dogodek izpostavil Martin Pečarič, predsednik Društva vinogradnikov Metlika.

Novost bodo tudi organizirani avtobusni prevozi iz Novega mesta in Črnomlja ter modni reviji. Sicer pa bosta tudi letos potekala tradicionalna podelitev šampionov vin in kronanje nove kraljice metliške črnine.

S predsednikom vlade
Prireditev, ki jo bo slavnostno odprl predsednik vlade Borut Pahor, bo tudi letos stala okoli 80 tisoč evrov. Generalni sponzor pa je tokrat Kmetijska zadruga Metlika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.