Slovenija
16 ogledov

Več prostora za domačine

Nova parkirna ureditev uradno še ne velja, parkomat pa je že ves teden “zapakira Žurnal24 main
Parkirna ureditev. Spremembe tudi na parkirišču ob cerkvi svetega Mavra.
Plačljivo tudi pri ladjedelnici?
Govorice. Na občini smo preverili, ali bo v kratkem res uvedena plačljivost parkirišč pri ladjedelnici. “Sprememba ureditve za to parkirišče še ni pripravljena. Zaenkrat preučujemo različne možnosti ureditve parkiranja na tem območju,” odgovarja Kristina Zelič, tiskovna predstavnica občine.

Ta teden je na delu Sončnega nabrežja in Velikega trga v Izoli začela veljati nova prometna ureditev, ki zajema omejitev prometa na tem območju – ta je po novem dovoljen le za komunalna in intervencijska vozila, stanovalce z dovolilnicami, Hotel Marina in dostavo. Preostali pa morajo za dostop do omenjenega območja pridobiti posebno dovolilnico na občinski upravi.

Spremembe ni konec
Spremembe pa se obetajo tudi na parkirišču ob cerkvi svetega Mavra. “V skladu z željami stanovalcev na tem območju se pripravlja tudi sprememba režima parkiranja, ki bo predvidevala parkiranje le za stanovalce z dovolilnicami. O novem režimu bodo občani obveščeni pravočasno,” nam je povedala Kristina Zelič, odgovorna za odnose z javnostmi na občini. Stanovalci okoliša so namreč prav zaradi parkirišč ob cerkvi pred časom zbirali podpise in očitno je bilo teh v peticiji dovolj, da se je zadeva premaknila v njihov prid. Do zdaj plačljivo parkirišče je sicer priljubljeno tudi med drugimi vozniki, saj je v neposredni bližini glasbene šole in plaže Svetilnik. Ta teden pa so parkomat prekrili, namenu tako ne služi več.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.