Slovenija
66 ogledov

Več stez, manj igrišča

ŠRC Dovško naj bi po investicijskem programu dobilo igrišče z 290 m dolgo štiris Žurnal24 main
Igrišče Dovško. V štirih mesecih se je nogometna zelenica skrčila za 700 kvadratnih metrov.
Premalo prostora
Atletika je prva. V majskem dokumentu je bila predvidena krožna atletska steza dolžine 314 metrov in stometrska steza za tek, v tokratnem pa štiristezna tekaška proga dolžine 290 metrov s podaljškom za tek na 60 in sto metrov. “Taki so bili pogoji šole,” so povedali naši sogovorniki, ravnatelj Vinko Hostar pa nil bil dosegljiv. “Sicer pa potekajo resni pogovori o tem, da bi Primož Kozmus na teh objektih začel svojo atletsko šolo,” je povedal župan Bogovič. Kozmus je v nekdanjem lokalu Lipa v Brestanici že odprl svoj hostel.

Če bodo občinski svetniki jutri sprejeli investicijski načrt za gradnjo Športno-rekreacijskega centra (ŠRC) Dovško v predlagani obliki, nogometno igrišče ne bo ustrezalo minimalnim standardom nogometne igre,” pravi Vili Planinc iz športnega društva Karbid.

Samo za mlajše selekcije
Ko so svetniki maja sklepali o prenovi ŠRC Dovško, je bilo v dokumentu zapisano, da bo nogometno igrišče veliko 4.050 kvadratnih metrov, kar bi pomenilo, da bo dolgo 90 in široko 45 metrov. V investicijskem programu, ki ga bodo jutri obravnavali svetniki, pa je zarisano igrišče dimenzij 42 x 80 metrov. “Če bo ta dimenzija obveljala, se bodo lahko na tem stadionu igrale le tekme mlajših selekcij,” je razočaran nekdanji uspešen nogometaš Borut Šibila.

Po mnenju krajanov so glavni krivci za spremembo velikosti igrišča predsednik krajevne skupnosti (KS), šola in župan.

Ni bilo mišljeno drugače
O večjih dimenzijah nogometnega igrišča ni bilo nikoli govora, vedno je bilo načrtovano tako, kot je zarisano zdaj,” je odločen predsednik KS Vlado Grahovac.V prvi vrsti gre za potrebe šole in kraja, ki potrebujeta atletski stadion, velikost igrišča prav tako ustreza vsem, tudi državnim tekmovanjem za otroke,” pravi Grahovac in se sklicuje na sklepe KS. “Entuziasti na Senovem bi radi imeli pravi nogometni klub, a ta za delovanje potrebuje 30 tisoč evrov na leto, le kje bi jih dobili?” dodaja 
predsednik.

Podpiral sem stadion 50 x 90 metrov in nikoli niso imeli mojega soglasja za kaj drugega.
Vid Budna, ki bo v svetniški klopi nadomestil Vojka Omerzuja.

Župan ni prepričljiv
Župan Franc Bogovič se z našo ugotovitvijo o zmanjšanju površine igrišča najprej ni strinjal. Nato se je skliceval na komisijo, odgovorno za pripravo vsebine ŠRC. Komisija naj bi sprejela kompromisno rešitev, ki jo podpirata tako osnovna šola kot KS, pa tudi Nogometni klub Krško. “Krajani so se pozno zbudili,” pravi župan in dodaja, da je bil v komisiji tudi njihov predstavnik Vid Budna, ki naj bi se s ponujeno rešitvijo strinjal. Glavni razlog za spremembo pa Bogovič pripisuje ureditvi ceste in regulaciji potoka. “Šele po tej ureditvi se je videlo, koliko prostora sploh imamo,” pravi župan in dodaja, da so dali prednost atletiki.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.