Slovenija
10 ogledov

Več za družinski zakonik

pred Magistratom Saša Despot
Jankovićev da. Vplival bo tudi na izid referenduma o družinskem zakoniku, a le v Ljubljani, meni Zorko.

Na referendumu o družinskem zakoniku, ki bo 25. marca – tako kot nadomestne županske volitve v Ljubljani, bo glasovalo več volilcev kot na drugih referendumih. Razloga sta dva, meni Andraž Zorko, analitik javnega mnenja iz Valicona. Gre za temo, ki je za ljudi pomembna, udeležba pa bo višja tudi zaradi županskih volitev. Kandidatura Zorana Jankovića za ljubljanskega župana bi lahko vplivala tudi na rezultat, in sicer bi lahko pomagala zagovornikom družinskega zakonika, pravi Zorko, a dodaja, da to velja le za Ljubljano.

Janković je sicer včeraj le potrdil, da gre tretjič v boj za župansko mesto: "Pričakujem zmago v prvem krogu." Kljub temu bo ostal predsednik Pozitivne Slovenije (PS), za katero verjame, da bo na naslednjih parlamentarnih volitvah dobila še več glasov, sam pa je še vedno pripravljen postati premier. Naslednji teden bo razkril imena predstavnikov vlade v senci, v kateri bodo za zdaj sodelovali le njegovi poslanci. Za svojo kandidaturo ni iskal podpore pri drugih strankah, si pa te želi, "če bo iskrena". Iz SD, kjer so ga sprva nameravali podpreti, so včeraj sporočili, da ne bodo podprli nikogar. Janković meni, da ne potrebuje upravičevati stroškov za nadomestne volitve, ki naj bi stale 584 tisoč evrov.

Komentarjev 2
  • tralala 19:14 03.marec 2012.

    Želim in ZAHTEVAM, da klerofašisti z Alešem Primcem na čelu pokrijejo stroške nepotrebnega referenduma.

  • gruli75 22:32 01.marec 2012.

    Sem PROTI sprejetemu zakoniku.Zakonik s 60. členom v povezavi s 5. členom, daje pravico, da istospolni par svobodno odloča o rojstvu otrok. Kako lahko istospolni par to naredi drugače kot z umetno oploditvijo lezbijke oz. s t.i. nadomestnim materinstvo ...prikaži več moški istospolni par. Kaj pa je t.i. nadomestno materinstvo? To je vs svojem bistvu trgovina z otrokom in izkoriščanje revnih žensk, ki so zato da preživijo prisiljene prodajati svoje otroke. Tragedijo teh žena smo lahko videli v filmu Dojenček na spletu, ki je bil pred kratkim predvajan na Televiziji Slovenija.