Slovenija
19 ogledov

Večina delavcev dobila odpravnine

Do torka je bilo izplačanih 77 odstotkov odpravnin. Žurnal24 main
Bivši zaposleni v kranjskem Ibiju so v tem tednu dobili izplačano večino odpravnin, preostanek pa naj bi prejeli še do konca tega meseca.

Od 122 delavcev, ki je zaradi stečaja podjetja lansko poletje izgubilo delo, jih je 68 v minulem tednu dobilo izplačane odpravnine v celoti, 45 delavcev pa je prejelo približno polovico odpravnine. Zadnji del odpravnin je bil v torek izplačan brez zakonskih zamudnih obresti, saj se je vodstvo odločilo izplačati odpravnine v čim večjem deležu vsem delavcem. Do torka je bilo izplačano 77 odstotkov vseh odpravnin, katerih vrednost skupaj znaša 730.00 evrov. Predvidoma do konca tega meseca pa naj bi bile vsem delavcem izplačane odpravnine v celoti skupaj z zamudnimi obrestmi.

Uspeh v pogajanjih so zaposleni dosegli po tem, ko so prejšnjo sredo s protestnim shodom od stačajnega upravitelja zahtevali odgovore.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.