Slovenija
20 ogledov

Večina za Potočnika

Janez Potočnik EPA
V Delovi anketi večina vprašanih meni, da bi morala novega evropskega komisarja imenovati nova vlada. Med imeni morebitnih komisarjev, ki krožijo v javnosti, se jim zdi najprimernejši dosedanji komisar Janez Potočnik.

Pri vprašanju imenovanja novega komisarja Slovenije v Evropski komisiji je največ anketirancev, 38 odstotkov, prepričanih, da bi bilo prihodnja imenovanja bolje prepustiti državnemu zboru in ne vladi. Da mora odločitev imenovanja komisarja ostati v pristojnosti vlade, pogosteje od drugih menijo podporniki stranke SMC (35 odstotkov).

Med imeni morebitnih kandidatov za komisarja, ki se zdijo anketirancem najprimernejši, Potočniku sledi evropski poslanec SDS Milan Zver (14 odstotkov), tretja pa je evropska poslanka SD Tanja Fajon (11 odstotkov). Milana Zvera podpira večina (53 odstotkov) podpornikov stranke SDS.

Naročnik ankete je uredništvo Dela. Telefonsko anketiranje je na reprezentativnem vzorcu 419 odraslih državljanov in v obdobju od 22. do 24. julija opravil oddelek za tržne raziskave Delo Stik.

Komentarjev 7
  • Žurnalček 19:19 28.julij 2014.

    Tebi bi morala bela , pa zgleda ne more do tebe !

  • Žurnalček 19:18 28.julij 2014.

    Kaj je le naredila , da mi je samo vedeti tisto , kar zgleda ti veš ?

  • ljimonad 17:07 28.julij 2014.

    naj gre alenčica, saj je vaj nekaj naredila v teh naših butalah.