Slovenija
7 ogledov

Velik dan za Belokranjce

Renata Brunskole, metliška županja, je podpisala pogodbo z Janezom Škrabcem, dir Žurnal24 main
Belokranjski vodovod. Več kot polovico denarja prispeva Evropska unija.

Metliška županja Renata Brunskole je v četrtek z izvajalcem del podpisala pogodbo za gradnjo belokranjskega vodovoda v sklopu projekta Trajnostna oskrba prebivalstva s pitno vodo in varovanje vodnih virov Bele krajine. Projekt je vreden 19,5 milijona evrov, 54 odstotkov bo evropskega denarja, 11 občinskega, 35 pa državnega.

Izgradnja v 1.200 dneh

Še več pogodb
Razpis. Za celoten projekt imajo še dva v teku – enega za gradnjo čistilne naprave in kanalizacije v Semiču ter drugega za čistilno napravo v Črnomlju.

Za izvajalca del je bila izbrana ljubljanska družba Riko s partnerjema Teleg-M in Proadria. V delo jih bodo predvidoma uvedli 22. decembra, dela pa bodo zaključili konec leta 2013, je povedala Irena Flajnik Pezdirc, koordinatorica projekta. Zgradili bodo sedem črpališč in 125 kilometrov cevovodov v vseh treh belokranjskih občinah.

“To ni le velik dan za Belo krajino, ampak tudi za državo,” je ob podpisu pogodbe izpostavil Rado Genorio, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade. Kot je dodal, imajo Belokranjci kakovostna vina, z vodo pa so težave, zato je podpis pogodbe označil za veliko dejanje, za katerim stoji ogromno dela.
Pred tem je Brunskoletova podpisala še pogodbe z Andrejem Fabjanom in Ivanom Bukovcem, županoma občin Črnomelj in Semič, ter s podjetjem Projekt iz Nove Gorice, ki bo imelo v rokah nadzor in svetovanje pri izvedbi projekta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.