Slovenija
31132 ogledov

Velik del Slovenije je bil danes brez interneta. Kaj se dogaja?

internet url Shutterstock
Velik del Primorske je bilo danes brez interneta.

Bralka nam je sporočila, da na območju Primorske do 15. ure niso imeli dostopa do interneta. 

''Telekom Slovenije obvešča naročnike, da je trenutno moteno delovanje vseh fiksnih storitev Telekoma Slovenije na območju Primorske. Težave že rešujemo in prosimo za razumevanje,'' je bilo zapisano na straneh Telekoma. 

"Jaz imam T-2, teta pa A1, nobena ni pri Telekomu, pa sva bili obe brez interneta. Po 15. uri sem do interneta lahko dostopala, a deluje zelo počasi," nam je povedala bralka. 

Do izpada je prišlo na odprtem širokopasovnem omrežju, ki je odprto za vse telekomunikacijske ponudnike, kar pomeni da so zaradi njegovega izpada prizadeti vsi uporabniki na določenem območju, ne glede na to, komu plačujejo za storitve.

Omrežje, ki je izpadlo, upravlja GVO, Telekomova hčerinska družba za gradnjo in vzdrževanje telekomunikacijskih omrežij, do izpada pa je prišlo na območju Ilirske Bistrice, so nam potrdili na Telekomu. ''Prvo prijavo napake smo s strani enega izmed operaterjev prejeli ob 9. uri in 44 minut, napaka pa je bila dokončno odpravljena ob 13. uri in 34 minut. Storitve od takrat ponovno nemoteno delujejo. Uporabnikom se opravičujemo za nevšečnosti,'' so še dodali na Telekomu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • rd2dmk2 21:38 19.december 2022.

    halo novinar .. kako je bilo ? velik del slovenije ali velik del primorske ? saj bi človek še nekako prenesel če bi ta stavka bila eden na začetku in drugi na koncu sestavka,ampak eden za drugim. a bi lahko ...prikaži večko na koncu dodali še : manjši del EU je bil danes brez interneta. O BOG, KDO VAM DA PLAČO ?

  • Ender3 15:28 19.december 2022.

    Za primorce me ne skrbi ne vem pa, kako je na Trstenjakovi. Čudno tiho pred njimi je, na forumu.

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 14:51 19.december 2022.

    Kot pred nekaj let nazaj ,ko je Ribniški kmet zoral še kable zraven in Kočevje ostalo komplet brez😅