Slovenija
73 ogledov

Velik izpad Telekomovega mobilnega omrežja

mobitel pametni telefon iPhone Shutterstock
Do izpada je prišlo na celotnem območju Slovenije. Omrežje že deluje.

"Trenutno beležimo izpad omrežja po celotnem področju Slovenije. Napako pospešeno odpravljamo. Za nevšečnosti se vam opravičujemo," je Telekom pred slabo uro objavil na Twitterju. 

Na napako nas je sicer opozorila bralka, ki je uporabnica mobilnih storitev T-2, tam pa so nam pojasnili, da je težava z nacionalnim gostovanjem v omrežju Telekoma in sicer predvsem na Štajerskem.  

"Omrežje na področjih, kjer smo beležili izpade, ponovno deluje. Za nevšečnosti se opravičujemo," pa je Telekom objavil kakšnimi dvajsetimi minutami, kar pomeni, da omrežje ni delovalo kakšne pol ure. 

Telekoma smo prosili za pojasnila, zakaj je prišlo do izpada in koliko uporabnikov je bilo prizadetih. "Zaradi napake na enem izmed omrežnih vozlišč smo danes zaznali kratkotrajne motnje v delovanju mobilnih storitev, ki jih je zaznal le manjši del naših uporabnikov," so odgovorili. 

Znižanje naročnine?

Pod našo objavo so uporabniki predlagali, naj kot opravičilo raje znižajo naročnino. 

Po kodeksu, ki so ga podpisali ponudniki telekomunikacijskih storitev, mora ponudnik mobilne telefonije za deset odstotkov znižati naročnino, če izpad traja od 14 do 24 ur. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Dixon 09:55 24.junij 2016.

    Pa tako se hvalijo, da imajo najboljše omrežje. Očitno se motijo...

  • pikijakob 06:50 24.junij 2016.

    Ampak nepismeni ste še vedno.... Dajte "zaposlit" vsaj nekoga, ki je imel slovenski jezik v srednji šoli vsaj 2.

  • fritolin 22:21 23.junij 2016.

    Skoda ker denar ki ga mecejo v Planet TV ( ze 32 milijonska luknja ) ne porabijo z vzdrzevanje in investicijo v omrezje....