Slovenija
83196 ogledov

Velika blamaža Loterije Slovenija pri žrebanju lota

Bralka
Na Loteriji Slovenije so priznali, da je prišlo do dveh zapletov, zaradi katerih so celo ustavili izplačilo zadetkov.

"Lažnivci ... Trikrat v roku ene ure so spremenili izžrebano kombinacijo ... zvečer sem imela listek z dobitkom, zjutraj na Petrolu pokaže nulo …," je pod objavo, da je nekdo na novoletni dan na lotu dobil milijon evrov zapisala naša bralka.

Uporabnik pa je na Facebooku celo dokumentiral, kako so se spreminjale izžrebane številke. "Poglejte si kaj se dogaja v slovenskem lotu. Na spletu so se pojavile tri različne objave današnjega žrebanja super lota v roku ure in pol," je zapisal in priložil fotografije.

Na Loteriji se za zaplet opravičujejo.

Na Loteriji Slovenije so priznali, da je prišlo do dveh zapletov, zaradi katerih so celo ustavili izplačilo zadetkov. "V prvem letošnjem žrebanju igre Super Loto, ki je potekalo 1. januarja zvečer na 1. programu Televizije Slovenija, smo izžrebali naslednje številke: 2-18-19-20-26-28-36 in dodatno številko 7. Izžrebane številke smo skladno z običajnim protokolom pravilno objavili na televizijskem žrebanju, jih z e-sporočili posredovali e-igralcem, jih objavili na spletnem portalu www.eloterija.si, na odzivniku Loterije Slovenije, na specializiranih prodajnih mestih Loterije, na vseh BS Petrol, MOL, OMV in v trafikah 3Dva ter na mobilni aplikaciji Loterije Slovenije. Posnetek žrebanja je na voljo na spletni strani www.loterija.si in v arhivu oddaj na spletni strani www.rtvslo.si," so pojasnili in priznali, da je prišlo do dveh tehničnih zapletov pri objavi podatkov. 

Igralcem se za nevšečnosti iskreno opravičujemo

Loterija Slovenije

Podatki so se osveževali postopoma

"Na spletni strani www.loterija.si so se podatki osveževali postopoma (v roku 30 minut): avtomatično sta se najprej osvežila le podatek o krogu in datumu žrebanja, nato podatek o izžrebanih številkah in nazadnje podatek o informativnih vrednostih dobitkov. V tem času so bili tako objavljeni rezultati iz žrebanja Super Lota 31. marca 2017," so pojasnili. Dodali so še, da so podatki, objavljeni na spletni strani www.loterija.si, zgolj informativne narave, podlaga za izplačilo je poročilo o žrebanju, ki mora biti sestavljeno najkasneje v sedmih dneh po žrebanju.

Napaka tudi v poročilu o žrebanju

A tudi pri poročilu je prišlo do napake. "V poročilu, objavljenem 1. januarja zvečer (po žrebanju) je bila vrednost dobitkov Super Lota napačna: skladno s 15.a členom Pravil igre Loto mora Loterija v primeru, da v določenem krogu ni dobitka posamezne vrste, vrednost sklada za to vrsto dobitka sorazmerno dodati dobitkom nižje vrste tega kroga => ker dobitek Super 6+1 ni bil vplačan, se je sklad v višini 29.328,47 evrov razdelil med vse dobitke Super Lota, napačno tudi v dobitek Super 7. Do odprave neskladja so bila izplačila dobitkov Super Lota ustavljena," so še pojasnili na Loteriji Slovenija.

Danes zjutraj so pripravili novo poročilo s pravilnimi vrednostmi dobitkov in ga objavili na spletni strani www.loterija.si. Na podlagi tega poročila tudi izplačujejo dobitke Super Lota.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 25
  • Žurnalček 21:03 04.januar 2018.

    Loterija Slovenije je v privatnih rokah in koji k.... se sedaj čudite "zapletom"

  • mihatirs 18:17 04.januar 2018.

    Iz zelo zanesljivih virov vem, da žrebanje lota poteka večkrat in sicer je že vnaprej določeno ali bo sedmica ali ne. Vprašajte zakaj ni žrebanja v živo oz. zakaj nam zavrtijo posnetek. Lahko potrdim 100%!!!

  • Pepi 18:11 04.januar 2018.

    Pa to še ni vse,objavljeno je bilo,da "častijo" eno vrstico,če vplačaš cel listek(10vrstic)kar se je na šalterjih lota dogajalo,na Petrolu,kjer je pa največ vplačil,pa o tem niso vedeli nič,ŽURNAL!vprašajte jih tudi za ta zaplet !!!!!!!