Slovenija
5371 ogledov

Velika akcija: Iz Slovenije krenil humanitarni konvoj s spremstvom

Profimedia
Preko Slovenije proti meji s Hrvaško krenil konvoj tovornjakov in avtobusov, ki ga spremljajo predstavniki slovenske policije in Darsa.

Sloveniji je z diplomatsko akcijo uspelo pridobiti soglasja držav za skupen projekt sodelovanja, da bi zagotovili nadzorovan prehod prvega humanitarnega konvoja potnikov in tudi konvojev tovornih vozil, ki so zaradi ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa obtičali na ozemlju Slovenije in pred mejo z Italijo.

Kot so ob tem sporočili z MZZ, je pred nekaj trenutki preko Slovenije proti meji s Hrvaško krenil konvoj tovornjakov in avtobusov, ki ga spremljajo predstavniki slovenske policije in Darsa.

Avtobusi s tujimi državljani in konvoj tovornjakov je namenjen v matične države potnikov in tovornih vozil. Prehod preko omenjenih držav bo potekal nadzorovano, brez postankov v državah tranzita.

Slovenija je o humanitarnem konvoju in o političnem soglasju Srbije, Romunije, Ukrajine in Bolgarije ter Turčije že formalno seznanila sosednjo Hrvaško, ki je potrdila soglasje za prihod prvega konvoja. Predstavniki Civilne zaščite Slovenije in Darsa so potnikom, ki so obtičali v Sloveniji zaradi omejitvenih ukrepov v sosednjih državah, nudili tako hrano kot pijačo.

Na MZZ so za STA potrdili, da sta poleg tega proti Padovi krenila dva ukrajinska avtobusa s 95 potniki, ki sta obtičala med slovensko in italijansko mejo. Ti potniki naj bi se v svoje domovine vrnili v nedeljo.

dezurni@zurnal24.

Komentarjev 2
  • Avatar Ferviolla
    Ferviolla 00:39 15.marec 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

  • oneh 20:44 14.marec 2020.

    Če bi pa še vladala Levica ob asistenci komika, bi pa konvoj že krenil včeraj. Čim prej skinit JJ in vrnit Mesca in komika, pa bo korona virus izparel.