Slovenija
6472 ogledov

Velika iskalna akcija v okolici Idrije

iskalna akcija svetilka noč
1/2
Na gozdnem in zahtevnem terenu v širši okolici naselja Vojsko v občini Idrija poteka velika iskalna akcija.

Policisti, gasilci in pripadniki GRS Tolmin iščejo starejšega italijanskega državljana.

Policisti so bili danes ob 14.46 uri obveščeni o pogrešani starejši osebi (šlo naj bi za 74-letnega državljana Italije iz Furlanije-Julijske krajine) v gozdu na območju naselje Vojsko; Po prvih zbranih podatkih se je skupaj z dvema prijateljema odpravil v gozd blizu naselja Vojsko, nato pa so se razkropili. Kasneje je 74-letni Italijan po telefonu poklical prijatelja in mu dejal, da je nekje v gozdu padel in se poškodoval ter posledično ni mogel hoditi. Kje se nahaja, ni vedel. 

Iščejo ga tudi z dronom

Danes ob 18. uri se je pod vodstvom idrijske policijske postaje začela iskalna akcija na območju Vojskega, pri iskanju se je policistom Policijske postaje Idrija in gorske policijske enote Policijske uprave Nova Gorica pridružilo tudi večje število gasilcev s tamkajšnjega območja (PGD Vojsko, PGD Spodnja Idrija in PGD Idrija) in pripadniki GRS Tolmin (skupno približno 30 ljudi). Pri iskanju pogrešanega sodelujejo tudi policisti Generalne policijske uprave, ki so območje pregledovali z brezpilotnim zrakoplovom (dronom).

Pogrešani italijanski državljan ob devetih zvečer še ni bil najden.

Policisti vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem 74-letniku prosijo, da o tem obvestijo policiste PP Idrija (Gregorčičeva ulica 5, 5280 Idrija, telefon: (05) 372 48 00, elektronski naslov: pp_idrija.pung@policija.si oziroma se zglasijo na najbližji policijski postaji ali pokličejo interventno številko policije 113 oziroma anonimni telefon policije 080 1200.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.