Slovenija
21 ogledov

Velika mala Xperia X10 mini

(Foto: Sony Ericsson) Žurnal24 main
Kljub dejstvu, da je X10 mini pro eden izmed najmanjših telefonov na našem tržišču, za velikimi nikakor ne zaostaja.

Z na dotik občutljivim zaslonom, polno QWERTY tipkovnico in vgrajenim GPS sprejemnikom je miniaturna večpredstavnostna naprava primerna tudi za najzahtevnejše uporabnike.

X10 mini pro poganja operacijski sistem Android 1.6 s Sony Ericssonu lastnim uporabniškim vmesnikom, poimenovanim Timescape, na našem tržišču pa je že na voljo za skromnih 340 evrov. Če pa kateremu izmed operaterjev obljubite zvestobo za naslednji dve leti, ga dobite že za tretjino te cene.

Plastično ohišje X10 mini pro je izjemno kvalitetno, takisto to velja za tipkovnico. Rokovanje z njo je preprosto in omogoča pisanje tudi daljših besedil.

Tipke nikakor niso premajhne, težave bodo verjetno povzročale le damam z dolgimi nohti. Impresivno skromne mere telefona 90 x 52 x 17 milimetrov so sicer nadvse dobrodošle, a ne omogočajo razvoja potenciala operacijskega sistema in funkcionalnosti, ki jih telefon ponuja.

Zaslon občutljiv na dotik v velikosti 65 milimetrov z ločljivostjo 240 x 320 je za operacijski sistem Android premajhen, zatorej ponuja manj možnosti prilagajanja željam uporabnikov.

Delovanje uporabniškega vmesnika je zahvaljujoč procesorju z močjo 600 MHz dovolj hitro in tekoče. Po drugi plati tudi zaradi energijsko manj požrešnega zaslona, telefon ob enkratnem polnjenju omogoča kar štiri dni zmerne uporabe, preden ga je potrebno zopet priključiti na polnilnik.

Xperia X10 mini, Sony Ericsson. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Za kar najhitrejše brskanje po spletu skrbi HSDPA povezava, datoteke pa lahko med napravami prenašate preko bluetootha ali muhaste Wi-Fi povezave. Slednja se je med našim testom večkrat brez očitnih vzrokov samodejno prekinila, telefon pa smo v brezžično omrežje le stežka ponovno povezali.

Na hrbtni strani najdemo lečo kamere, s katero lahko zajemamo statične slike ločljivosti pet milijonov slikovnih točk. Zajeti posnetki so ob ugodnih svetlobnih pogojih lahko resnično dobri, v veliko pomoč je tudi samodejno ostrenje, v temačnejših kotičkih pa na pomoč priskoči šibka LED bliskavica.

Shranjevanju slik, glasbe, videoposnetkov in ostalih večpredstavnostnih vsebin je pod pokrovčkom za baterijo namenjena reža za spominsko kartico microSD, v kateri že tiči medij velikosti 2 GB.

V prodajnem paketu poleg USB kabla in polnilnika prejmete tudi odlične slušalke, ki pa jih zaradi klasičnega 3,5 mm avdio vhoda lahko brez težav zamenjate za kvalitetnejše slušalke, ki si jih že lastite.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.