Slovenija
5184 ogledov

Velika novost pri LPP

LPP
1/2
Anže Petkovšek Ljubljanski potniški promet
LPP je uvedel nov sistem sledenja avtobusov ALV, ki zagotavlja ažurne informacije o prihodih avtobusov ALV, Telargo odhaja na smetišče zgodovine.

Nadgradnja sistema sledenja avtobusov je v zadnjih dveh letih obnove obsegala več faz. Nadgradnja napovednikov prihodov avtobusov je bila zadnja faza prenove, ki je trajala dve leti, zaključena pa je bila danes. "Z zaključkom zadnje faze nadgradnje celotnega sistema delujejo napovedniki ponovno brez napak," zagotavljajo v LPP. Novi sistem omogoča hitrejši prenos podatkov o prihodih avtobusov v druge sisteme, ki napovedujejo prihode vozil, obljubljajo. 

LED-prikazovalniki čas do prihoda avtobusa kažejo na 124 postajališčih.

Dodatno lahko potniki prihode avtobusov spremljajo na zaslonih v avtobusih in na spletni strani www.lpp.si s pomočjo Google Maps Transit in Prominfo ter z iskalnikom po načrtovanih voznih redih. Potniki lahko pridobivajo informacije o prihodih avtobusov tudi na mobilnih napravah s pomočjo mobilne aplikacije Urbana. Od nedavna nudi vpogled v prihode avtobusov tudi klepetalni robot Ljubo iz Ljubljane v Facebookovi aplikaciji Messenger Mestne občine Ljubljana, če v iskalnik vtipkamo npr. ključno besedo »LPP« ali ime postajališča.

Na avtobusu informacija, kdaj pride avtobus, na katerega prestopate

Na 380 zaslonih v 135 avtobusih lahko potniki spremljajo napovedi prihoda avtobusa na naslednji dve postajališči in končno postajališče na liniji, na kateri potujejo, ter napoved prihoda ostalih linij na naslednjem postajališču za lažje prestopanje.

LPP Slovenija "Za evro in dvajset centov nas je LPP zvlekel na sodišče"

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 7
  • ilija 05:59 20.marec 2019.

    Ne morem razumet od začetka februarja je spremenjen vozni red da avtobus od začetne postaje vižmarje 1 vsako jutro ki bi mogla pridet ob 05:44 na postaji trata vsako jutro zamudi do 5 minut vsako jutro zamudim 19 b da ...prikaži več si nabere 5 minut zamud za 3 postaje pred tem je prihajala vsako jutro ob 05:46 sedaj bi morala pridet malo prej pride pa še pozneje.

  • Avatar Nefilimma
    Nefilimma 00:27 20.marec 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

  • Tomaz_321 23:04 19.marec 2019.

    Ne samo buljiti ko tele, če pride kak potnik in ne more iti mimo vas!!! Apeliram na vas študente, ki se naslanjate na vrata, kot da res nimate kam iti! Pojdite proooosiiiim nazaaaaj, ker je še 4 metre ali pa ...prikaži več še več prostora!!!! Zakaj ste tako neolikani???