Slovenija
11 ogledov

Velika plača, da ga sploh ni

Vlada naj danes ne bi potrdila Možeta za prvega moža Darsa. Žurnal24 main
Vinko Može po naših virih sploh ne hodi v službo. On pa pravi, da je veliko na terenu. Na vrh Darsa naj bi se kljub vsemu zavihtela Mateja Duhovnik.

Po zadnjih neuradnih informacijah naj bi vlada danes na čelo Darsa vendarle postavila Matejo Duhovnik, ki naj bi v upravo Drasa imenovala tudi Vinka Možeta. Duhovnikova je sicer napovedala, da bo, če prevzame to funkcijo, vodila tričlansko upravo.

Sicer pa še vedno ni gotovo, ali bo vlada danes na redni seji potrjevala, kdo od štirih kandidatov, ki jih je predlagal nadzorni svet Darsa, bo družbo vodil v prihodnje.

Ne hodi v službo
V zadnjem času se je veliko govorilo o tem, da bo najvišji stolček v Darsu zasedel Vinko Može. Može ima na Aerodromu šest tisoč evrov bruto plače, kar je tretja najvišja plača v podjetju, a sploh ne hodi v službo. Poleg tega je ob izteku mandata predsednika uprave podjetja poleti 2007 dobil še 12 plač (okrog 180 tisoč evrov bruto) odpravnine in ima izpolnjene pogoje za upokojitev, opozarjajo naši viri.

Na Aerodromu so potrdili, da je Može za nedoločen čas zaposlen kot svetovalec uprave za ekonomiko poslovanja. "Pogodba je predvidevala odpravnino ne glede na to, ali ostanem v podjetju ali ne. Po priporočilu nadzornega sveta mi je uprava po izteku mandata dala pogodbo za nedoločen čas," pojasnjuje Može.

Na vprašanje, ali res ne hodi v službo, pa pravi: "Moja služba je taka, da sem veliko v Ljubljani in veliko na Brniku. V pogodbi je tako, da moje delo poteka na različnih lokacijah, imam stike z različnimi strankami," pravi. Plače ni želel razkriti, na vprašanje, ali res izpolnjuje pogoje za upokojitev, pa odgovarja, da se mu zdi, da ja, ampak tega še ni izračunal.

Njegova odpravnina ni bila v nasprotju s priporočili Združenja Manager. To v primeru dveh uspešno zaključenih mandatov, ki jih je Može oddelal na čelu Aerodroma, predlaga najmanj šest plač odpravnine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.