Slovenija
21552 ogledov

Velika sprememba paketov na Telekomu

Telekom Slovenije Saša Despot
Telekom bo 1. aprila ukinil cel kup paketov.

Telekom bo 1. aprila naredil eno večjih sprememb v paketih v zadnjem času. Celo vrsto paketov bodo preoblikovali v tri pakete. Tokrat sicer uporabniki ne bodo imeli veliko razlogov za tarnanje, saj bodo za manj denarja večinoma dobili več. 

Razočarani so lahko le naročniki paketa Dostopni A, ki bo imel namesto 120 minut klicev v EU po novem vključenih le 20 minut, sicer pa bodo naročniki precej prihranili. Tako bo naprimer naročnik paketa Povezani 2400 po novem plačeval 13 evrov na mesec manj, dobil pa bistveno več.

Pri paketu Dostopni A bo Telekom naročnikom dal dodatnih 10 GB prenosa podatkov (skupaj jih bo 30), a hkrati uvedel politiko pravične rabe, kar pomeni, da bo mogoče v EU gostovanju porabiti le 7 GB in ne več celotne količine, kot je veljalo doslej. 

"Starejše mobilne naročniške pakete bomo brezplačno nadgradili s trenutno veljavno in ugodnejšo ponudbo," pojasnjujejo na Telekomu.

 | Avtor: telekom slovenije telekom slovenije

Naročnikom paketov EU neomejeni, Neomejeni A, Neomejeni C, Paket 2014, Paket 2015, Poslovni Neomejeni C, Povezani 2000, Povezani 2400, Povezani 300, Povezani 400 in Povezani 400 plus se paket spremeni v paket Dostopni A.

Naročnikom paketov Džabest 2000, Džabest 2000 za zmeri, Džabest Na polno, Džabest Na polno za zmeri in Džabest Ruzak se paket spremeni v paket Neodvisni B.

Naročnikom paketa Džabest 250 za zmeri se paket spremeni v paket Neodvisni A.

Takšni bodo paketi po 1. aprilu

 | Avtor: telekom slovenije telekom slovenije

Drugačna druga številka

Naročnikom podrejenega naročniškega razmerja Druga številka z nosilnim naročniškim paketom Neomejeni C ali Poslovni Neomejeni C se podrejeno naročniško razmerje Druga številka spremeni v Druga številka – Brezskrbni. Ob nespremenjeni mesečni naročnini uporabniki Druga številka – Brezskrbni pridobijo količine nosilnega paketa Dostopni A.

Naročnikom paketov Mini Povezani, Povezani 120, Povezani 120 P in Skupaj A se paket spremeni v Dostopni Start.

"Naročnikom zgoraj navedenih mobilnih paketov s pripadajočim podrejenim razmerjem SIM 2 se na nosilnem paketu Dostopni A podrejeno razmerje SIM 2 spremeni v SIM 2 brezskrbni, z mesečno naročnino 11,99 evra z DDV; na nosilnem paketu Neodvisni B pa iz SIM 2 v SIM 2 Mladi, z mesečno naročnino 10,00 evrov z DDV in dodatno količino 50 GB prenosa podatkov v mobilnem omrežju Telekoma Slovenije," razlagajo na Telekomu.

Sedem evrov za dvesto sporočili!?!?

1. aprila se bodo ukinile tudi naslednje dodatne storitve: Ura pogovorov v druga omrežja, Tri ure pogovorov v druga omrežja, Večerni in vikend pogovori, Večerni in vikend pogovori2, Neomejeni pogovori v mobilno omrežje Telekoma Slovenije, SMS S, SMS M, SMS L, Internet Itak, Družinska vez in Družinska vez M4.

V paketu Neodvisni A se dodatna storitev Internet Itak spremeni v SIM 2 z mesečno naročnino 8,99 evra z DDV. V paketu Neodvisni B se dodatna storitev Internet Itak spremeni v SIM 2 Mladi z mesečno naročnino 10,00 evrov z DDV in dodatno količino 50 GB prenosa podatkov v mobilnem omrežju Telekoma Slovenije.

Naročnikom dodatne storitve SMS M se navedena dodatna storitev spremeni v dodatno storitev SMS 200 z mesečno naročnino 7,00 EUR z DDV.

Naročnikom dodatne storitve SMS L se navedena dodatna storitev spremeni v dodatno storitev SMS 1000 z mesečno naročnino 11,00 EUR z DDV.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 9
  • Laznivi 13:13 01.marec 2018.

    No prisel je cas da modri paket in neodvisni a prenesem h konkurenci. Banditi so paket v kratkem dvakrat podrazili in sedaj so mi ga oklestili za 80%...prei 120 minut sedaj 20 minut.... Prekleta banda ki je naredila vse da ...prikaži več se telekoma ni prodalo tujcem...in tako ovce strize se naprej. Mene od 15.3 ne bo vec.

  • Avatar praufo
    praufo 11:44 01.marec 2018.

    kakšna je sploh razlika med minutami čveka, sms, ali podatki, za aktivno opremo je vse isto, biti, bajti (bit x 8), kaj se torej plačuje? vsi ti operaterji se zaženejo, da pridobijo kupce, potem pa podražijo, pa se spet zaženejo, ...prikaži več in spet podražijo ko rabijo za novo opremo ... telekom je dinozaver kot rtv in oba bi morala ločit komercialno produkcijo od infrastrukture

  • Realist 11:04 01.marec 2018.

    noro, kako visoke cene... ostajam pri telemachu!