Slovenija
40921 ogledov

Velika sprememba pri Lidlu

Lidl Anže Petkovšek
Lidl bo že kmalu ukinil prodajo plastičnih vrečk.

"Ponosni smo, da bomo prvi korak k uresničevanju zaveze o zmanjševanju plastike izvedli že kmalu, od 1. junija na blagajnah Lidla Slovenija ne bo več na voljo plastičnih vrečk," so sporočili iz podjetja. 

Od junija 2018 dalje bodo lahko Lidlovi kupci na blagajni izbirali med različnimi papirnatimi vrečkami (s FSC certifikatom za papir iz trajnostnega vira), ki se jih lahko odloži med star papir ali na kompostnik. V prodaji bodo ostale še trajne vrečke, izdelane iz reciklirane plastike, ter vrečke za zagotavljanje hladilne verige za toplotno občutljive izdelke. Kmalu bodo kot novost v ponudbo dodali tudi bombažno vrečko, ki bo izdelana v okviru pravične proizvodnje (Fairtrade).

"Z umikom navadnih plastičnih vrečk iz prodaje želimo dodati kamen v mozaiku trajnega zmanjšanja potrošnje plastičnih nosilnih vrečk, obenem pa kupcem ponuditi trajnostno alternativo. Prepričani smo, da bodo kupci naš ukrep pozdravili in s tem aktivno pripomogli k zmanjšanju odpadne plastične embalaže," je ob tej priložnosti povedal Gregor Kosi, generalni direktor Lidla Slovenija.

Do leta 2025 bodo vso plastiko reciklirali

Sočasno z umikom plastičnih vrečk z blagajn je Lidl Slovenija po vzoru mednarodne skupine Lidl sprejel zavezo, da bodo do leta 2025 zmanjšali uporabo plastičnih materialov v svojem poslovanju za 20 odstotkov. Zavezali so se tudi, da bo do leta 2025 vsa embalaža izdelkov Lidlovih blagovnih znamk narejena iz plastičnih materialov, ki jih bo možno 100-odstotno reciklirati, obnoviti ali ponovno uporabiti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • avto16 22:20 01.april 2018.

    V Lidlu se brigajo za vrečke pa da kokošja jajca niso iz baterijske reje samo na svoje zaposlene pozabljajo.Kot je videti v prodajani so kot v kletkah brez pravic komuniciranja priklopljeni na mikrofone z opasači okoli pasu z noži ,svinčniki ...prikaži večki skenerji osebni dialog vsi na vi,nenormalni tempo za blagajnami,ubogi zaposleni da ste tam, kaj bo z vašo starostjo pa saj nikogar ne vidiš nad +45 skratka premalo zaposleni za takšen obseg prodaje, nenehno menjanje trgovce z drugi pa saj nemoreš izdržati

  • romy 09:04 30.marec 2018.

    Mislim,da nas bolj kot vrečke,moti to,da je vedno predolga vrsta in vedno premalo trgovcev,ki so tak in tak vedno videt utrujeni in zmedeni..hvalabogu,da je v bližini mnogo konkurence

  • dusan72 01:28 30.marec 2018.

    Kaj pa vem. Mene v Lidlu bolj kot vrečke motijo "zadekane" in "dvakrat pečene" stranke. Roba je razmetana, kot da je 2x dnevno tornado v trgovini. Izdelki so na petih koncih. Ne , ker bi jih zaposleni tja postavili, ampak ...prikaži več jih stranke jemljejo in odlagajo kjer se jim zljubi. Če dodam še odstranitev krščanskih simbolov iz embalaž... V cerkvi sem bil mogoče 10X v 45 letih in nisem verski fanatik, ampak takšno tiho "prilagajanje" muslimanom in vse prej našteto mi ni všeč. Z eno besedo... CIGANARIJA.