Slovenija
4436 ogledov

Velika sprememba pri testiranju Ljubljančanov: Nič več na Metelkovo!

Covid-19 v Ljubljani Profimedia
Odvzem brisov za PCR teste ne bo več potekal na Metelkovi.

Od četrtka, 23. decembra 2021, bodo PCR odvzemi brisov na vstopni točki ZD Ljubljana po sistemu »drive-in« zaradi boljše dostopnosti potekali na novi lokaciji, v garažni hiši Stožice (vhod 1 in 2) in ne več na parkirišču ob Metelkovi ulici, so sporočili z ZD Ljubljana.

Covid-19 Covid-19 Slovenija Novi podatki: To pravijo nedeljske številke

"Še vedno velja, da v primeru simptomov in znakov okužbe na covid-19 (prehlad, kašelj, vročina, izguba vonja, izguba okusa, prebavne težave), ostanete doma in se posvetujete z osebnim ali dežurnim zdravnikom po telefonu oziroma elektronski pošti ter sledite prejetim navodilom," opozarjajo pri ZDLJ. "Na PCR odvzem brisa vas naroči osebni zdravnik na podlagi vaše klinične slike. Na PCR testiranje s seboj obvezno prinesete osebno in zdravstveno kartico."

Covid-19 v Ljubljani | Avtor: Profimedia Profimedia

V primeru pozitivnega rezultata pri (samo)testiranju na SARS-CoV-2 pa se je za PCR testiranje potrebno obvezno naročiti na telefonski številki +386 31 619 359 ali +386 31 619 255. "Ob naročanju na PCR testiranje navedete KZZ številko," opozarjajo pri ZDLJ. "Nenaročenih oseb na PCR testiranje ne sprejemamo. Ob prijavi navedete tudi svojo mobilno telefonsko številko za obveščanje o rezultatih testiranja," razlagajo pri ZDLJ. "Na PCR testiranje s seboj obvezno prinesete osebno in zdravstveno kartico ter primerno zaščiteno testno ploščico (dokazilo o pozitivnem rezultatu v primeru samotestiranja). Osebe se PCR testiranja obvezno udeležijo z nameščeno zaščitno masko."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • David_Cobb 14:02 20.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • kapibara1 12:13 20.december 2021.

    Pa ne mi rečt da bodo te betonske katakombe vsaj za nekaj uporabili ?