Slovenija
2477 ogledov

Velike spremembe v SDS: Vajeti zdaj prevzema Hojs

Aleš Hojs Ministrstvo za notranje zadeve
"To, kar se danes dogaja v Ljubljani, kar kliče k temu, da se lotimo sprememb in ozaveščanja meščanov, da je lahko tudi drugače."

Podpredsednik SDS Aleš Hojs je prevzel mesto predsednika mestnega odbora SDS v Ljubljani, ki ga je doslej vodil poslanec SDS Anže Logar. Po izvolitvi je dejal, da prevzema težko in odgovorno nalogo v okolju, ki ni najbolj naklonjeno desnemu političnemu polu, so zapisali na spletni strani SDS.

"To, kar se danes dogaja v Ljubljani, kar kliče k temu, da se lotimo sprememb in ozaveščanja meščanov, da je lahko tudi drugače," so povzeli Hojsove besede. Ob tem je izpostavil razpad zdravstvenega sistema, aroganco mestne oblasti, korupcijo in pa stalne podražitve mestnih komunalnih storitev, so še zapisali.

Logar je po novembrskih lokalnih volitvah odstopil kot predsednik mestnega odbora SDS v Ljubljani in pojasnil, da odstopa, ker se tako na volitvah župana kot v mestni svet niso odrezali dobro.

V Ljubljani je na županskih volitvah znova prepričljivo zmagal župan Zoran Janković, ki je bil z 61,84 odstotka glasovi izvoljen v prvem krogu. Kandidat SDS Igor Horvat je bil po številu glasov četrti, za kandidatko Levice Natašo Sukič in Alešem Primcem iz stranke Glas za otroke in družine. Za Horvata je glasovalo 6,26 odstotka volivk in volivcev.

SDS je v novem mandatu zastopana s šestimi svetniki, doslej jih je imela deset in je bila na drugem mestu po številu svetnikov. Na tokratnih volitvah je več svetniških mest poleg Liste Zorana Jankovića, ki jih ima 18, dobilo še Gibanje Svoboda, in sicer osem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Idioti 09:45 03.marec 2023.

    Marš idiot kretenski , zapusti Ljubljana pritepenc ajzanponarski ! Marš ! Za začetek se bi lahko zbrali in se v dobro vseh Ljubljančanov zaplinili in to za zmeraj !

  • Ender3 12:40 02.marec 2023.

    V SDS so vedno bolj panični in destruktivni. Stvari jim gredu hudo narobe..Bliža se tudi obletnica hudega poraza na volitvah in še vedno, ubogi iščejo vzroke in kradljivca..

  • robi2107 12:21 02.marec 2023.

    Hojsar je domača verzija kemičnega Alija. Ljubljančani še dobro vemo, kako nas je zalival s solzivcem. Znan pa je tudi po tem, da rad vozi mamo naokoli, še posebno takrat, ko drugim to prepoveduje in jim za isto početje nabija kazni.

Sorodne novice