Slovenija
37 ogledov

Vendarle prodali Kordeževo hišo

Slovenija 21.05.2012 nekdanji predsednik uprave Merkurja Bine Kordez, zacetek so Saša Despot
Radovljiško okrajno sodišče je danes vendarle uspelo prodati polovico hiše Bineta Kordeža. 322.000 evrov je zanjo ponudila celjska družba Zelena hiša, nepremičnine in storitve, ki je že lastnica tudi druge polovice hiše ter Kordeževa upnica.

Dosežena cena na dražbi je bila precej višja od tokratne izklicne v višini 170.000 evrov, približala se je prvotni ceni 340.000 evrov. Dražbe se je namreč poleg Zelene hiše udeležil še en dražitelj, družba Terra Australis. Dražitelja sta na približno uro trajajoči dražbi močno dvignila ceno.

Končna cena je sicer precej visoka, vendar kot je pojasnil pooblaščenec Zelene hiše Janko Žičkar, to za družbo ni tako pomembno, saj je tudi prvi upnik in naj bi prejela sredstva iz kupnine. Skupaj Kordež družbi, ki bo po dogovoru z Gorenjsko banko leta 2012 in plačilu kupnine lastnica celotne hiše in pripadajočega zemljišča, dolguje 2,5 milijona evrov. Terjatev se bo sedaj znižala za višino kupnine.

Prodajo Kordeževe hiše je sicer zahtevalo kar šestih upnikov, ki jim Kordež dolguje več kot pet milijonov evrov. Poleg Zelene hiše tudi Factor banka zahteva 2,6 milijona evrov, po nekaj tisoč evrov pa Kordež dolguje še Gorenjski banki, Zavarovalnici Triglav, Diners Clubu Slovenija in davčni upravi.

Dolgovi Kordeža izhajajo predvsem iz menedžerskega prevzema Merkurja, za katerega je bil primoran vzeti osemmilijonski kredit. Merkur pa zaradi oškodovanja pri prodaji trgovskega centra na Primskovem od njega terja devet milijonov evrov.

Komentarjev 3
  • Papaja Popi 17:23 02.december 2014.

    Zaplenit vse premoženje njemu in njegovim sorodnikom potem pa naj dokazujejo kaj je ali kaj ni bilo njegovega, da si zapomnijo za vedno..Lopovi !!!!!!!!!!!!

  • maresem 16:17 02.december 2014.

    To je kaplja v morje.

  • kapibara 14:10 02.december 2014.

    ŠE VEČ BI MORALI PRIDATI- ZAPLENITI NAKARADENAGA PREMOŽENJA..