Slovenija
1715 ogledov

Verjela je, da je negativna. Naslednje jutro pa neprijetna novica.

Testiranje na covid-19 Profimedia
Infektologinja ji je sprva dejala, da je bil test negativen.

Šef jo je obvestil o stiku z okuženo osebo

Jelka Vrhovnik Hranjec iz okolice Dravograda je za Planet TV opisala dogodke, ki so se odvijali pred in po okužbi z novim koronavirusom. 15. marca so morali gostilno, v kateri je zaposlena, po navodilih NIJZ zapreti, a jo je čez 10 dni poklical šef, ki jo je obvestil, da je bila zadnji delovni dan v stiku z okuženo osebo.

Svetoval ji je, naj pokliče osebno zdravnico. Bris so ji odvzeli še isti dan in ji razložili, da bo v primeru pozitivnega testa obveščena še isti dan, sicer pa naslednji. 

Mož je šel v službo, saj so mislili, da je negativna

Isti dan je niso poklicali, zato je Jelka sklepala, da je bil njen test negativen. Mož je šel naslednje jutro v službo. Okrog 9. ure zjutraj jo je najprej poklicala infektologinja, ki ji je zatrdila, da je bil test negativen.

A že čez pol ure je telefon ponovno zazvonil, infektologinja pa je sporočila manj obetavne novice: da je le sklepala, da je bil test opravljen v Mariboru, od koder je prejela le negativne izide. V resnici pa so Jelkin bris testirali v Ljubljani, kjer so ugotovili, da je pozitivna. 

Tudi hči brez simptomov

Epidemiologi so izolacijo odredili za moža in njegovih 30 sodelavcev, s katerimi je bil v stiku. Kasneje se je izkazalo, da je bil pozitiven le mož. V karanteni je cela družina, vključno s sinom in hčerko, ostala tri tedne. In čeprav sta morala Jelka in njen mož v Maribor na slikanje pljuč in odvzem krvi, sama ni imela nikakršnih simptomov.

Mož je kašljal in čutil bolečin v pljučih, sin je za dva dni izgubil občutek za okus, hči pa, podobno kot Jelka, ni imela nobenih simptomov. Kot je povedala za Planet TV, so jim vse, kar so potrebovali, pred hišo odložili sosedje. Po 13. dneh sta bila oba z možem negativna.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice