Slovenija
0 ogledov

Vesela novica za ljubitelje smučanja

Žurnal24 main
Smučišče na Kaninu je spet odprto. Na smučišču bodo predstavili potek sanacije stebra krožno-kabinske žičnice Kanin in razmere na smučišču, ki ima letos rekordno veliko snega.

Od novembra do danes je na Kaninu zapadlo skupaj že več kot 11 metrov snega. "Na najvišje ležečem smučišču daleč naokoli, na višini prek 2000 metrov nadmorske višine, nudimo odlične pogoje za užitka polno smuko na najvišji snežni odeji doslej," so zapisali v sporočilu za javnost.

Z obilno snežno odejo so na Kaninu povezani plazovi, ki jih zdaj opažajo tudi na mestih, kjer jih prej ni bilo. Zadeve skušajo reševati sproti, vseeno pa je eden izmed snežnih plazov 22. januarja poškodoval steber krožne kabinske žičnice na okoli 1850 metrih nadmorske višine. Ta je bil uspešno zamenjan.

Naprave za smučarje so znova pognali danes zjutraj. Obratujejo naslednje naprave: vlečnica Podi, trisedežnica Skripi in krožno-kabinska žičnica C-D. Smuka je mogoča na progah Podi, Skripi I, II in III.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.