Slovenija
6975 ogledov

Veselica za delničarje, dobiček Krke v nebo

Slovenija 07.11.2013 Joze Colaric predsednik uprave in generalni direktor, inter Saša Despot/Žurnal24
Krka je lani prodala za skoraj milijardo in pol zdravil, kar je 12 odstotkov več kot leto prej. Čisti dobiček se je zvišal za 39 odstotkov in je znašal 242 milijonov evrov.

Največji delež prodaje, skoraj tretjino, so ustvarili v regiji Vzhodna Evropa, približno 80 odstotkov vse prodaje pa so zdravila na recept.

Lani je Skupina Krka registrirala 20 novih izdelkov, ocenjena vrednost naložb pa je 113 milijonov evrov. V Skupini Krka je bilo konev leta 11.696 zaposlenih, od tega skoraj pol v tujini.

Za letos načrtujejo prodajo v višini 1,52 milijarde evrov in 210 milijonov evrov dobička, za naložbe bodo namenili 134 milijonov evrov. Število zaposlenih, od katerih jih ima več kot pol univerzitetno izobrazbo, naj bi konec leta preseglo 12.300.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 8
 • franc92 17:30 30.januar 2020.

  Kaj se bunite, če so formacevti za vas iskoriščevalski in predragi in mislite da vam kaj vsiljujejo, ste pa res bogi na umu. Ne rabite jemat zdravil, ne rabite jemat prehranskih dopolnil če so izkoriščevalski. Pojdite do raznih šlogarjev in ...prikaži več ostalih zdravilcev ki računajo samo 60 eurov na obisk. Jaz sem pa vesel da imamo Krko in toliko zapaslenih in toliko družin preskrbljenih. Hvala Krka in vodstvo.

 • batom 15:10 30.januar 2020.

  mi je popolnoma jasno glede dobička. In to na naših plečih (tudi Slovenija sodi v Vzhodno Evropo". Dokler bo Krkin Naklofen (mazilo) stal v Sloveniji 12 EUR, na Poljskem pa 3 EUR, mi je popolnoma jasno, od kod dobiček.

 • Avatar praufo
  praufo 13:41 30.januar 2020.

  farmacija je danes pač največji biznis, folk je zastruplen , predvsem je pa psiha na dnu, odnosi , stiske in potem zasvojenost ... da ne govorimo o zakisanosti telesa, ki je tudi posledica sresa ... in kaj je rešitev ? ...prikaži več tableti, bašete se s tableti in tile mojstri bodo vsak dan bolj bogati, čeprav noben tablet ni zdravilo, sicer bi moral tudi krko že zapret, ker bi fok ozdravel, ti tableti so eno samo sranje, lahko da lajšajo bolečine, ampak stranski učinki so pa poglavje zase, listki so priložen