Slovenija
1355 ogledov

Veslal na surf deski, padel in se utopil

ribnik voda Profimedia
Moškemu niso mogli več pomagati.

V akumulacijskem jezeru Vogršček se je sinoči utopil 68-letni moški, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica. Moški je okoli 17. ure na surf deski veslal proti sredini akumulacijskega jezera in po približno pol ure iz neznanega razloga padel v jezero. Ob 21.22 uri zvečer so utopljenca potapljači našli približno sto metrov od obale.

O dogodku je Policijsko upravo Nova Gorica ob 17.41 obvestil Regijski center za obveščanje Nova Gorica. Pri reševalni akciji so sodelovali tudi poklicni gasilci in potapljači javnega zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost Nova Gorica ter reševalci nujne medicinske pomoči. Pri iskanju moškega na delu akumulacijskega jezera, kjer so ga očividci nazadnje videli, pa so se jim pridružili tudi štirje potapljači Društva za podvodne dejavnosti Soča.

Potapljači so pregledovali območje in dno akumulacijskega jezera tudi s pomočjo čolna in sonarja. Ko so utopljenca izvlekli iz vode, je zdravstveno osebje na kraju potrdilo smrt pokojnega in odredilo sanitarno obdukcijo, pri čemer bodo ugotovili natančen vzrok smrti. Prav tako je bila na kraju s pomočjo svojcev potrjena njegova identiteta, so še sporočili s policije.

Glede na okoliščine tragičnega dogodka so policisti tujo krivdo izključili in bodo o dogodku obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Dispečerski center 112 rešilec nujna medicinska pomoč reševalec KRONIKA Gorenjska Utopljenemu niso mogli pomagati Svet Tragično: 16-letnik utonil v reki

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Laura_Felker 16:47 12.julij 2021.

    V zadnjih 4 tednih sem prejel 27346 EUR od dela s krajšim delovnim časom od doma. To službo sem dobil pred dvema mesecema in v prvem mesecu sem brez spletnih izkušenj prejel 20569 EUR. ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦