Slovenija
12 ogledov

Veter, poplave, sneg in zameti

burja marca 2010 - na Vipavskem Reuters
Burja se bo okrepila, reke lahko poplavljajo, na Gorenjskem, Notranjskem in Kočevskem bo zapadlo okoli četrt metra snega.

Vremenoslovci opozarjajo ped sunki vetra, ki se bodo ponoči okrepili in lahko v kombinaciji s snegom tvorijo snežne zamete. "Burja bo na Primorskem presegla hitrost 100 kilometrov na uro," pišejo na spletni strani Agencije RS za okolje. "Do jutri zjutraj bo ponekod na Gorenjskem, Notranjskem in Kočevskem zapadlo okoli četrt metra snega. V visokogorju se bo povečala nevarnost snežnih plazov."

PREBERITE ŠE: 

Nevarnost poplav

Na jugu države obstaja nevarnost poplav. "Reka Krka se v srednjem in spodnjem toku razliva na območjih pogostih poplav," pišejo na Arso. "Danes in jutri bo Krka še postopoma naraščala in lahko poplavi tudi v širšem obsegu."

Reka Ljubljanica poplavlja na Ljubljanskem barju na območjih vsakoletnih poplav. Obseg poplavljenih površin se bo danes in jutri predvidoma ohranjal.

Oranžni alarm | Avtor: Arso Arso

V manjšem obsegu se po podatkih Arso razlivata tudi reki Dravinja in Sotla. "Pretok Dravinje je v spodnjem toku že ustaljen, reka Sotla pa bo tekom dneva še postopno naraščala," pišejo na Arsu. "Danes popoldan in v noči na sredo lahko narastejo tudi druge reke in vodotoki v jugovzhodni in vzhodni Sloveniji."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.