Slovenija
9073 ogledov

Veter že podira drevesa

Gasilci pri črpanju vode iz kletnih prostorov doma starejših občanov v Gradišču CZ severna Primorska/Ervin Čurlič
Gasilci imajo delo s portimi drevesi in črpanjem vode.

Sunki vetra na Letališču Portorož so dosegli 40 kilometrov na uro. Arso je  za ponedeljek popoldne za območje zahodne in osrednje Slovenije razglasila rdeče vremensko opozorilo zaradi močnega vetra, ki bi lahko dosegal 100, na jugozahodu tudi 120 kilometrov na uro. 

Vreme arso Noro bo! Slovenija Arso za dele države izdal rdeči alarm!

O težavah zaradi vetra in močnih padavin že poročajo z različnih koncev Slovenije. V Dolenji vasi poplavlja podtalnica, zaradi katere so se dvignile tudi kanalizacijske vode. Močan veter je v naselju Preški vrh v Ravnah na Koroškem podrl drevo. 

Na Štihovi v Ljubljani je meteorna voda zalivala teraso stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so odmašili odtok in preprečili nadaljnje poplavljanje terase.

Na Zgornjem in Spodnjem Jezerskem je veter odkril več streh in polomil več dreves. Gasilci PGD Jezersko so posredovali na petih objektih kjer so ponovno prekrili streho, odstranili podrto drevje na dveh odsekih ceste in odstranili podrto drevje, ki je padlo čez električno napeljavo.

Voda ogrožala glamping naselje

Popolne se je v Zgornji Beli začela dvigati gladina vode v ribniku, ki je začela ogrožati Glamping naselje. Gasilci PGD Preddvor so očistili cevi, da je voda začela odtekati iz ribnika.

 V Bošamarinu pri Kopru voda z zgornje parcele grozi, da bo zalila hišo.  Na hitri cesti Vogrsko–Selo v občini Ajdovščina je zaradi vode na cestišču osebno vozilo trčilo v obcestno ograjo. Avtomobil je poškodovan in nevozen. Posredovali so vzdrževalci HC in gasilci GRC Ajdovščina ter JZGRD Nova Gorica. Dve večji podrti drevesi so morali odstraniti z vozišča pri kraju Vrsno v občini Kobarid.

Dopoldne je zaradi povišanega plimovanja, morje prestopilo rob obalne črte v Izoli. Za krajši čas je morje delno zalilo carinski pomol. Prav tako je morje prestopilo rob obalne črte v Piranu. Delno je zalilo pomole in Prešernovo nabrežje.

Komentarjev 4
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.