Slovenija
50180 ogledov

Vetrolom, toča, izpadi elektrike

Nevihtni oblaki Profimedia
Huda ura spet nad Slovenijo.

Kot so napovedovali vremenoslovci, popoldne so se nad številnimi kraji po Sloveniji zopet razbesnela neurja. Najslabše so jo odnesli na Štajerskem in Koroškem ter na vzhodu in jugovzhodu države. 

Močno neurje je zajelo območje občin Braslovče, Domžale, Kamnik, Litija, Lukovica, Hoče-Slivnica, Lovrenc na Pohorju, Maribor, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Starše, Novo mesto, Šentjernej, Trebnje, Črna na Koroškem, Dravograd, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem in Slovenj Gradec.

Po sedaj zbranih podatkih centra za obveščanje je močan dež zalil kletne prostore stanovanjskih objektov, voda je zalila več dvorišč, prostore trgovskega podjetja, tiskarne in frizerskega salona. Veter pa je podrl več 100 dreves, odkril nekaj streh stanovanjskih, gospodarskih objektov in streho podjetja ter poškodoval pokrov dimnika. V naselju Spodnja Polskava je udar strele poškodoval stanovanjski objekt.

Sprožil se je tudi plaz, in sicer v naselju Javorje, v občini Črna na Koroškem, so še sporočili s centra za obveščanje. Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je cesta Ruše-Lovrenc na Pohorju zaprta zaradi plazu pri Fali.

Na Facebook profilu Neurje.si objavljajo fotografijo posledic divjanja vetra v bližini mariborskega letališča. 

Poročajo tudi o toči, ki je padala jugovzhodno od Ljubljane. 

Padavine niso izključene niti zvečer. Gibanje spremljajte na radarski sliki padavin na tej povezavi. 

Tako bo naprej  

Jutri bo delno jasno, predvsem v vzhodni polovici države bo še nastala kakšna ploha ali nevihta. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem do 19, najvišje dnevne od 25 do 30, na Goriškem do 32 stopinj, napovedujejo na Arsu. V soboto in nedeljo bo pretežno jasno in vroče. 

Napoved od 20. do 25. junija 

V prvi polovici prihodnjega tedna bo nad srednjo Evropo in Sredozemljem območje visokega zračnega tlaka, proti koncu tedna pa bodo naši kraji pod vplivom izrazite hladne fronte, ki nas bo prešla predvidoma v petek.

V prvi polovici tedna kaže na sončno in vroče poletno vreme. Postopno se bo povečala možnost nastanka vročinskih neviht. V četrtek in petek bodo padavine bolj pogoste, tudi osvežilo se bo.

Vreme: Sonce in oblaki Vreme Slovenija Najprej vročina, potem vremenski preobrat. Znane podrobnosti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 19:55 16.junij 2022.

    Nekje pa že lep čas, tudi v času neviht , ni deževalo..skratka suša.