Slovenija
17 ogledov

Vi določate, kakšna sporočila prejmete

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Nadležni mobilni marketing se je izkazal za neuspešnega. Ponudniki se zato že obračajo v smer, kjer uporabnikom dajejo možnost izbire, kakšna obvestila želijo prejemati.

Mobilni marketing se je v zadnjem času sicer precej razcvetel. Število ponudnikov z SMS nagradnimi igrami, SMS obvestili in podobnimi sredstvi se je povečalo tudi v Sloveniji. Problem pa je v tem, da se z bolj agresivno in naraščujočo ponudbo veča apatičnost prejemnikov sporočil.
Stran Honire Connect je rezultat sodelovanja podjetij Honire d.o.o. in Acenta d.o.o. Uporabniki lahko s pomočjo te strani mobilni telefon prvič uporabljajo kot vir informacij. Prejemanje SMS sporočil se po tem ne nadaljuje, prav ni potrebna včlanitev v SMS klub.

 

Več sporočil- manjša odzivnost
V tujini podjetja uporabnikom pošiljajo tudi do sto sporočil mesečno in šele zdaj je ta trend nehal rasti. Pred dvema letoma je bila izvedena raziskava, izsledki katere so precej zanimivi:

V ZDA je prodajna SMS sporočila takrat prejemalo 17,2 odstotkov mobilnih uporabnikov, akcije pa so v povprečju dosegale 12-odstotno odzivnost. Največji delež prejemnikov je bil v Španiji, in sicer kar 75,4 odstotkov- odzivnost v višini 6,1 odstotka pa je med najnižjimi.

Želje uporabnikov postavili na prvo mesto
Takrat so ponudniki ugotovili, da bo potreben drugačen pristop. Mobilne telefone bodo še naprej izkoriščali za ponudbo svojih produktov, a tako, da bo uporabnik določal, kdaj želi videti ponudbo.

 

Tako je bila ustanovljena stran Honire Connect, kjer trenutno ponudbo predstavlja 2.656 podjetij. "Ti poleg svoje ponudbe predstavljajo tudi akcije, novo ponudbo in ostale pomembne informacije. Baza podjetij se mesečno povečuje. Uporabniki si lahko ogledajo prodajne lokacije, opravijo klic neposredno iz mobilne spletne strani ali zanimivo ponudbo posredujejo naprej na mobilne telefone svojih prijateljev," pravi Jernej Horvat iz Honire.

Izbira je že zdaj pestra
Uporabnik lahko izbira med ponudbo podjetij iz vseh panog (restavracije, prodajalne, poslovne storitve, taksi prevozi itd.), prodajnimi akcijami, hitrim iskanjem posameznih lokacij s pomočjo mobilnega zemljevida, ogledom mnenj uporabnikov o posameznem podjetju ter prikazom, ki uporabniku posreduje zgolj ponudbo tistih podjetij, ki se nahajajo v njegovi neposredni bližini.

Kako sistem deluje?
Uporabnik željeno oziroma ključno besedo pošlje na številko 031 66 22 77 in kmalu prejme sporočilo s povezavo na rezultate iskanja. Vsa prejeta sporočila so brezplačna, z uporabo Honire Connect pa uporabnik ne postanete tudi član SMS kluba.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.