Slovenija
17 ogledov

Viator & Vektor: za zdaj še solventni

Sindikat v družbah Viator&Vektorja je zaradi poseganja v nekatere sporazumno dol Žurnal24 main
Delavci družb Skupina Viator & Vektor, Viator & Vektor Logistika ter Viator & Vektor Storitve so se spet zbrali. Pavček: Insolventnosti za zdaj še ne bo. Delavci dali dve uri časa za dogovor z bankami.

Delavci družb Skupina Viator & Vektor, Viator & Vektor Logistika ter Viator & Vektor Storitve so se danes ob 10. uri zbrali na protestnem shodu pred poslopjem podjetja.

Delavci so odgovore zahtevali tudi od direktorja največje družbe Viator & Vektor Logistika Bojana Novaka in večinskega lastnika Viatorja & Vektorja Zdenka Pavčka.

"Sindikat danes pričakuje obvestilo uprave družbe o stečaju družbe," je za Finance povedal sindikalist pri Viatorju & Vektorju Marko Vučko ter dodal, da so sledili smernicam uprave, zdaj pa od nje pričakujejo razglasitev insolventnosti. "Uprava nam za več mesecev nazaj dolguje prispevke, del majske in junijske plače."

Na vprašanja delavcev je odgovoril Bojan Novak, direktor Viator & Vektor Logistike. Povedal je, da banke, čeprav so prestrukturiranja v podjetju naredili že pred petimi meseci, niso uspele uskladiti stališč. Zato pričakuje, da bo odgovor v nekaj dneh prišel. "Kot direktor sem odgovoren, da začnem postopke zaradi insolventnosti," je za časnik Finance povedal Novak.

Časa imajo dve uri

Predsednik upravnega odbora družbe Skupina Viator & Vektor Zdenko Pavček pa je na današnjem shodu povedal, da banke upnice še niso našle skupnega jezika glede reprograma posojil Viatorju & Vektorju. Med drugim je podprl tudi predlog sindikata, da sodeluje na sestanku z bankami upnicami, ter delavcem obljubil, da bo vsem predsednikom uprav bank upnic poslal elektronsko pošto, v kateri jih bo obvestil, da delavci zahtevajo, da se še danes sestanejo predstavniki sindikata, vodstvo in banke.

Kot je dejal predsednik Sindikata delavcev prometa in zvez v Viatorju & Vektorju Marko Vučko, dajo upravi dve uri časa, da se uskladijo z bankami. "Povejte, da je zunaj dvesto ljudi, ki zahtevajo stečaj. Mogoče se bo kdo zganil."

Izpostavljata se dve možnosti: da banke upnice podprejo načrt finančnega prestrukturiranja ali pa da ga zavrnejo. V tem primeru bodo po besedah Novaka stekli ustrezni insolvenčni postopki.

Del plač izplačanih

Sicer so v treh omenjenih družbah Viatorja & Vektorja zaposlenim v petek, 15. julija, izplačali večji del majske plače z obljubo, da bodo že prihodnji teden prejeli tudi preostanek majske in junijsko plačo. Delavce pa so poslali na prisilni dopust.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.