Slovenija
3092 ogledov

Viceguverner Banke Slovenije menda na črno oddajal stanovanje

Banka Slovenije
1/2
Anže Petkovšek
Komisija za preprečevanje korupcije je zahtevala dokazila o plačanem davku, a jih ni prejela.

Viceguverner Banke Slovenije Marko Bošnjak KPK ni izročil dokumentov, s katerimi bi ovrgel sum, da je pri oddajanju stanovanja utajil davke, je poročala TV Slovenija.

"Banka Slovenije težko živi z dilemo oz. dvomom, da drugi človek Banke Slovenije ni ustrezno ravnal v zvezi z oddajo premoženja v najem in plačila davščin. Ugotovljeno je bilo, da teh dokumentov ni izročil, in to je v skladu z našim zakonom neintegritetno dejanje," je za televizijo dejal predsednik KPK-ja Boris Štefanec.

Bošnjaka je na KPK prijavila Banka Slovenije, kjer še čakajo na uradni odgovor KPK, potem se bodo odločili, ali bodo sprožili kakšne postopke. 

Bošnjak za izjave včeraj ni bil dosegljiv, prek odvetnika je sporočil, da postopek še ni končan, saj lahko vloži tožbo na upravno sodišče. Dobrih 40 kvadratnih metrov veliko stanovanje v Ljubljani naj bi oddajal za 500 evrov mesečno in doslej zaslužil 30 tisoč evrov, ker najemnine ni prijavil finančni upravi, pa naj bi državo prikrajšal za več tisoč evrov.

Plača viceguverjerja je slabih deset tisoč evrov bruto. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • moder 15:17 03.december 2019.

    Če on ne zmore pri taki plači, kako potem lahko ostali...?

  • bodica 14:31 03.december 2019.

    če bo to ugotovljeno bi moral leteti iz banke kot puščica. če je to res za to barabo ni opravičila.......na takem mestu je že sum skoraj dovolj....

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 12:56 03.december 2019.

    Dobre reference iz banke Slovenije.In tale gamad nam kroji kreditno politiko. Sami lopovi,še drobiž kradejo državi(DDV).