Slovenija
13275 ogledov

Video: Končali z deli na našem izredno obleganem odseku

uvoz Leskovškova Dars
Iz Darsa sporočili dobro novico in objavili posnetke.

Za Darsa so spročili, da bo popoldne končno zaživel priključek na Leskoškovo, to pomeni odprtje uvozov in izvoziov vzhodne ljubljanske obvoznice na Leskoškovo cesto. "Priključek bo izboljšal pretočnost in obiskovalcem širšega območja BTC omogočil lažji dostop do avtocestnega omrežja," so zapisali na twitterju. 

Konzorcij gradbincev z družbo Mapri proasfalt na čelu je s z rekonstrukcijo omenjenega priključka na obvoznico začel konec poletja 2021, ko so s soinvestitorjema sklenili 11,4 milijona evrov vredno gradbeno pogodbo. Za kako velik projekt gre, si lahko ogledati v videu spodaj. 

Zahtevna in dolgotrajna dela

Dela so obsegala gradnjo polnega avtocestnega priključka na Leskoškovo cesto, vključno z razširitvijo severne servisne ceste v dvopasovnico, izgradnjo krožnega križišča na severni in južni strani, rekonstrukcijo obstoječega nadvoza, gradnjo novega nadvoza ob obstoječem nadvozu, gradnjo nadvoza zaradi poteka priključnega kraka C s H3 (izvoz s H3 v smeri Zadobrove) pod južno servisno cesto, gradnjo podvoza zaradi poteka južne servisne ceste pod priključnim krakom južnega krožnega križišča na obstoječ nadvoz.

Prestavili so Pot ob žici, kar je pomenilo gradnjo podhodov pod južnim krožnim križiščem, izgradnjo novih jeklenih portalov, izgradnjo novih opornih/podpornih zidov, preureditve cestne razsvetljave, prestavitve in ureditve telekomunikacijskega in optičnega omrežja, električnih inštalacij in električne opreme, prestavitev in zaščita klica v sili, ureditve vodovoda in plinovoda.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 9
  • Idioti 08:28 15.oktober 2023.

    Ko sem prvič pripeljal na prvi rondo mi nadaljevanje ni bilo jasno -smer Šiška - pa sem se raje obrnil in zavil nazaj na Leskovškovo , da ne bi delal krog čez Polje . No in šele sedaj , ko ...prikaži več sem videl sliko , mi je jasen potek prometa .

  • Avatar Garancija
    Garancija 14:02 09.junij 2023.

    Končno

  • slavko89 13:54 09.junij 2023.

    Lepo, ampak v Vodicah pravkar končujeji izgradnjo obvoznice in NE poznajo rondojev - aja drugi časi oz. načrti...