Slovenija
31400 ogledov

Vikend bo sončen, nato pa...

Vreme: Sonce in oblaki Profimedia
Najnovejša vremenska napoved: Temperature iz dneva v dan višje.

Padavine bodo postopoma ponehale, popoldne se bo ponekod delno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 14, v alpskih dolinah okoli 6 °C, se glasi vremenska napoved za danes.

Jutri bo na zahodu večinoma oblačno, predvsem v hribovitih krajih bo občasno rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo jugozahodnik. Jutranje temperature bodo od -1 do 5, na Primorskem okoli 7, najvišje dnevne od 11 do 16, v alpskih dolinah okoli 8 °C, napovedujejo na Agenciji za okolje RS (Arso).

V četrtek bo že lepše, z več sonca predvsem na zahodu, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod v zahodni Sloveniji bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodnik. Toplo bo.

Vreme za vikend

V petek in soboto bo jugozahodnik nekoliko oslabel, prevladovalo bo suho in delno jasno vreme. Več oblačnosti bo v hribih zahodne Slovenije, kjer lahko občasno rahlo dežuje. Toplo bo. Najvišje temperature bodo okoli 16 °C, na vzhodu lahko še nekoliko več. V noči na nedeljo bodo možne rahle padavine.

Toplo in spremenljivo

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Začetek prihodnjega tedna kaže, da bo suh in topel, potem pa se verjetnost za padavine spet nekoliko poveča, napovedujejo na Arsu. "Do vključno sobote bomo na obrobju ciklonskega območja in v pasu močnega višinskega zahodnega vetra. Pritekal bo topel in vlažen zrak. V nedeljo se bo nad Alpami in zahodnim Balkanom zgradilo šibko območje visokega zračnega tlaka, ki pa bo v začetku tedna oslabelo. V torek ali sredo bo nad srednjo Evropo in severnim Sredozemljem najverjetneje nastalo izrazitejše ciklonsko območje," so še zapisali. 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.