Slovenija
23 ogledov

Vikend prinaša trume turistov

Plaže bodo ta konec tedna polne. (Foto: Nataša Ručna) Žurnal24 main
Vikend bo sončen in vroč. Izkoristili ga bodo tudi številni turisti, ki ta konec tedna prihajajo v Koper. Na cesti bodite strpni do drugih udeležencev v prometu, saj gneči najverjetneje ne boste ušli.

"V petek, soboto in nedeljo bo sončno in vroče. Temperature se bodo gibale nad 30 stopinj Celzija, kar pa ne pomeni, da bo vročina ekstremna. V petek so nevihte malo verjetne, v soboto in nedeljo pa jih najverjetneje ne bo," je povedal dežurni prognostik z Agencije RS za okolje (Arso).

Vroče bo tudi na Obali, morje pa bo idealno za osvežitev v vročih dneh. "Trenutna temperatura morja je 25 stopinj Celzija. Možno je, da se bo morje segrelo za kakšno stopinjo, saj ne bo nobenega vetra, ki bi premešal vodo in jo posledično tudi ohladil," so še povedali na Arsu.

Trlo se bo turistov
Na Primorskem pa lahko ta konec tedna pričakujemo precejšnjo gnečo, saj bodo v Koper priplule tri potniške ladje, ki bodo s seboj pripeljale skoraj 2400 turistov. V petek se bo v Kopru prvič zasidrala potniška ladja Costa Allegra z 820 potniki, v nedeljo zjutraj pa bosta v koprski pristan vpluli Thomson Spirit s 1254 potniki in Arion s 320 potniki, poročajo Primorske novice. Turisti bodo konec tedna na slovenski obali izkoristili za izlete, oglede vinskih kleti, pokušine in podobno.

V torek se bo ohladilo

Po vročem vikendu pa nas čaka manjša ohladitev. "Prihodnji teden nas čaka ohladitev, ki ne bo izrazita. V torek in sredo lahko pričakujemo malce nižje temperature, ki se bodo gibale od 25 do 27 stopinj Celzija. Po sredi bodo šle temperature spet navzgor," so dodali na Arsu.
 
In ker konec tedna s seboj ne prinaša zgolj sončnega in lepega vremena ter turistov na naših plažah, bomo morali biti na cesti zelo potrpežljivi. "V Avstriji se bodo začele počitnice, zato zastoje pričakujemo že v soboto od Avstrije proti Hrvaški.  V nedeljo pričakujemo večje zastoje, in sicer na Primorskem. Zastoji bodo največji od Sečovelj in Dragonje proti Kopru, pričakujemo pa jih tudi pri Peračici na Gorenjskem. Kar se tiče Dolenjske, je avtocesta že odprta, zato tam ne pričakujemo posebnosti," je povedal Kristjan Zobovnik s Prometno-informacijskega centra. Za več informacij lahko pokličete na telefonsko številko 1970.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.