Slovenija
61 ogledov

Vila Prešeren dobila novega lastnika

Žurnal24 main
Blejsko Vilo Prešeren je kupilo nepremičninsko podjetje Condor Real s sedežem v Lescah, ki je zanjo ponudilo skoraj dva milijona evrov.

V Vili Prešeren je 15 let delovala dobro obiskana restavracija.

 
Na ministrstvu za obrambo je potekala javna dražba za prodajo blejske Vile Prešeren. Izklicna cena za dobrih 700 m2 veliko vilo in 3400 m2 zemljišča je bila 1,9 milijona evrov. Do predvidenega roka so prejeli štiri ponudbe, med katerimi kljub predkupni pravici ni bilo blejske občine. Ta se namreč zaradi pomanjkanja sredstev za nakup ni mogla potegovati.

Največ je bilo za poslopje pripravljeno odšteti podjetje Condor Real s sedežem v Lescah, ki je ponudilo 1,95 milijona evrov. V podjetju so povedali, da vilo kupujejo za lastne namene. Nameravajo jo obnoviti in v skladu z namembnostjo v njej izvajati gostinsko dejavnost.

V Vili Prešeren, ki stoji neposredno ob Blejskem jezeru, je 15 let delovala dobro obiskana restavracija, novembra lani pa so jo zaprli. Lastnik vile, obrambno ministrstvo, jo je sprva nameraval prenoviti in odpreti za blejske goste. Potem si je premislil in se odločil, da objekt proda. Razlog naj bi bili previsoki stroški prenove, saj je vila v precej slabem stanju.

Prodaja vile pa je med Blejci zbudila strah, da se bo ponovila zgodba z Vilo Rog, okrog katere je novi lastnik Igor Lah postavil ograjo in tako domačinom ter obiskovalcem preprečil dostop do Blejskega jezera.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.