Slovenija
316 ogledov

Vinjen trčil v odbojno ograjo in vozil v napačno smer

nov policijski avto Anže Petkovšek
Še en primer vožnje v napačno smer, ki se je končal s prometno nesrečo.

V ponedeljek okoli poldneva je 39-letni vinjen voznik avtomobila trčil v odbojno ograjo v predoru Golovec, nato pa naj bi vozil v napačno smer. Policisti o nesreči še zbirajo obvestila, zato pozivajo priče dogodka, da jim pomagajo pri razjasnitvi okoliščin.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so policisti ugotovili, da je voznik z osebnim vozilom vozil po prehitevalnem pasu od Rudnika proti Golovcu ter v levem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola trčil v odbojno ograjo na levi strani prehitevalnega pasu.

Po trčenju je vozilo odbilo v odbojno ograjo na desni strani ob odstavnem pasu, kjer je z vozilom najprej obstal, nato pa vožnjo nadaljeval v nasprotni smeri. Po prehitevalnem pasu je peljal nazaj proti Rudniku, vozniki, ki so vozili v pravo smer pa so se mu morali umikati. 39-letni voznik je nato vozilo obrnil in z vožnjo pravilno nadaljeval proti predoru Golovec, kjer se je ustavil v odstavni niši pred predorom.

Policisti so zoper voznika odredili strokovni pregled, saj so pri njem ugotovili prisotnost alkohola nad zakonsko dovoljeno mejo. Še naprej pa zbirajo obvestila, zato prosijo voznike, ki so bili priča vožnji in so bili ob tem ogroženi, da pokličejo na številko 113 ali na postajo ljubljanske prometne policije na številko 01 583 88 20.

Komentarjev 1
  • tomislav 15:46 27.november 2018.

    Take kretene bi morali imenovati z imenom in priimkom. V klinac pa v takih primerih varovanje osebnih podatkov.