Slovenija
25 ogledov

Vinjeni policist jim je vzel Nejo

Samo včeraj ponoči je napihalo 30 voznikov, ki so morali prespati na policijskih Žurnal24 main
Samo danes so policisti priprli 30 opitih voznikov. Pomislite, preden sedete v avto po nekaj spitih kozarčkih. Naši bralki Simoni je vinjen voznik za vedno spremenil življenje.
Statistika minule noči:
Na cestah je počilo kar 81-krat; v 77 prometnih nesrečah je nastala materialna škoda, 4 osebe pa so bile lažje poškodovane. 30 opitih voznikov je prespalo na policijskih postajah.

Vinjen policist v napačno smer
21. marca lani je vinjen moški z območja Tržiča sedel za volan, zapeljal na napačno stran gorenjske avtoceste in se zaletel v avtomobil, v katerem sta bili sestri. Vinjeni povzročitelj nesreče je bil policist. V nesreči je umrl, tako kot ena izmed Simoninih hčerk, 20-letna Neja. Druga jo je odnesla s poškodbami. Javnost takrat ni izvedela, da je nesrečo povzročil policist - morda zato ne, ker se je to zgodilo v njegovem prostem času, ugotavlja mama.

Prva nesreča ga ni ustavila
"Z možem sva bila na dopustu in prvič sem rekla otrokoma, naj me ne kličeta vsako minuto. Dejansko smo se slišali šele takrat, ko je hči poklicala in rekla: "Mami, Nejo so odpeljali..." Bili sta v Tušu v Kranju, tako kot baje tudi ta moški s svojimi prijatelji. Oni so prizorišče zapustili nekaj minut prej in šli proti Tržiču po avtocesti. Vmes so imeli prometno nesrečo - najprej je vozilo policistovo dekle, ki se je zaletela v ograjo. Vsi so šli ven, policist pa se je usedel nazaj in začel voziti v napačno smer. To so policisti kasneje ugotovili na podlagi pogovora s tistimi, ki so čakali ob avtocesti. Nekateri so kasneje govorili, da je bilo grozno - da je vozil, kot da bi jih ciljal. Moji punci sta sedeli zadaj. Neja je utrpela tako hude poškodbe, da ni preživela," nam pove Simona.

"Mojega življenja ni več!"
"Zame to pomeni konec življenja. Vsak dan sem dvakrat ali trikrat hodila prižigat svečko na pokopališče. Tega se ne da opisati. V službi se trudim maksimalno, a velikokrat moram na bolniško. Ko pridejo prazniki, enostavno ne morem zdržati. Mojega življenja enostavno ni več! To je takšna tesnoba, da se ne da povedati. Po videzu mi nič ne manjka, ampak notri boli ...Vsaka stvar me spomni nanjo. Morda so včasih banalne stvari, a na nas tako vplivajo. Določene hrane recimo sploh ne kuhamo več," opiše Simona, kako je njeni družini vinjeni voznik spremenil življenje.

Mojega življenja enostavno ni več! To je taka tesnoba, da se ne da povedati. Po videzu mi nič ne manjka, ampak notri pa boli...Vsaka stvar me spomni nanjo.
Simona

Družina je kasneje izvedela, da so na policiji zanj že nekaj časa ugotavljali, da psihično morda ni primeren kandidat za opravljanje policijskega dela. Simoni zato ne gre iz glave, da se ljudje, sploh policisti, tako obnašajo. "Zato, ker je povzročitelj - pijani policist - mrtev, se o tej nesreči nič ne govori. Samo mi čutimo neizmerno bolečino in praznino. Ker je na kraju nesreče umrl, zadeva ni prišla do tožilstva in mi nismo prišli praktično do nobenih njegovih podatkov."

Zavedajte se življenja- preden ga izgubite
V času t.i. veselega decembra, ko je skušnjava voznikov, da bi se po nekaj spitih kozarčkih usedli v avto, še toliko večja, Simona na podlagi lastne boleče izkušnje poziva vse voznike: "Prosim, pokličite koga, naj vas pride iskat, prespite pri komu, samo ne usedite se za volan. Življenje je tako dragoceno ... Dokler ga imaš, se ti ne zdi, ko pa ga izgubiš, ga ni mogoče z nobeno stvarjo povrniti. In to za ceno tistih 20 evrov, ki bi jih sicer dal za sobo in tam prespali?"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.