Slovenija
20 ogledov

Vinjeta za 2011 na prodaj

Letna vinjeta za 2011. (Foto: Dars) Žurnal24 main
Začetek prodaje vinjet za prihodnje leto. Kupujte jih na uradnih prodajnih mestih.

Veljavnost
– letna vinjeta za tekoče leto velja od 1. decembra predhodnega leta do 31. januarja prihodnjega leta
– mesečna vinjeta velja od trenutka nakupa vinjete do preteka dneva, ki ima isto številko en mesec po dnevu njenega nakupa oz. do preteka zadnjega dneva v mesecu, če v naslednjem mesecu takšnega dneva ni
– tedenska vinjeta velja sedem zaporednih koledarskih dni od vključno dneva, ki ga določi uporabnik ob nakupu vinjete

Od danes lahko kupite vinjeto za leto 2011, ki so roza barve. Za novo boste odšteli prav toliko, kot ste za lansko. Za letno 95 evrov, mesečno 30 evrov in tedensko 15 evrov. Letna vinjeta za motorna kolesa stane 47,5 evra, polletna 25 evrov, tedenska pa 7,5 evra.

Le na uradnih mestih
Na Darsu vse kupce pozivajo, naj vinjete kupijo na uradnem prodajnem mestu, kjer dobijo tudi račun o nakupu. Vinjete lahko kupite na 1400 prodajnih mestih, od tega na 850 v Sloveniji.

Izbira barve ni preprosta
Roza barva vinjete je naletela na kar nekaj kritik. Vendar pa na Darsu poudarjajo, da je treba barvo vsako leto uskladiti z barvo vinjet prejšnjih let. Ker nekateri vozniki starih vinjet ne odstranjujejo, se morajo nove jasno ločiti od starih. Poleg tega morajo biti dovolj svetle, da so vidne skozi tonirana stekla in v temnejših delih dneva.

Pri vsem skupaj je treba upoštevati tudi barvo avstrijske vinjete, ki bo leta 2011 marelične barve.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.